Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίδραση Τσίπρα και η πρόταση Γεροτζιάφα για υποχρεωτικό εμβόλιο για όλους!

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίδραση Τσίπρα και η πρόταση Γεροτζιάφα για υποχρεωτικό εμβόλιο για όλους!
ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίδραση Τσίπρα και η πρόταση Γεροτζιάφα για υποχρεωτικό εμβόλιο για όλους - Η πρόταση του μέλους του think tank προκάλεσε αρνητικές ενυπώσεις στην Κουμουνδούρου

Στη χθεσινή ημέρα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, επικρατούσε μεγάλη ένταση. Πολλές και διαφορετικές συναντήσεις,  με εκπροσώπους από το τομέα της υγείας. Ολοι γνώριζαν απο νωρίς το πρωί, πως ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις. Και όλοι είχαν ενημερωθεί, σε γενικό πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οξύτατη. Χαρακτήρισε το Κυριάκο Μητσοτάκη «σαμποτέρ» του εμβολιαστικού προγράμματος και ζήτησε να αποσυρθεί η «τιμωρητική» απόφαση για τη χρηματική ποινή. Την ίδια στιγμή, εις εκ των στενών συνεργατών του, ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας, πρότεινε, το καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς ποινή, για όλους τους ενηλίκους πολίτες! Το εντυπωσιακό στη πρόταση του καθηγητή είναι πως μεταξύ άλλων προτείνει να υπάρξουν αυστηρά μέτρα στους «διαφωνούντες» συνταξιούχους, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, η μη δυνατότητα φορολογικής ενημερότητας κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Γρήγορη Γεροτζιάφα, προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η βασική άποψη του κόμματος, είναι αντίθετη στην ευρύτερη υποχρεωτικότητα. Όπως, για παράδειγμα, για τα Σώματα Ασφαλείας ή το Στρατό, η Κουμουνδούρου, δείχνει να κρατά, χαμηλούς τόνους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιτέθηκαν στο γνωστό καθηγητή ενώ προκλήθηκε και εσωτερική «αναστάτωση», καθώς ο κ. Γεροτζιάφας προσφάτως εντάχθηκε στους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, ως μέλος του νέου think tank, που απαρτίζεται από επιστήμονες που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, βέβαια, γεγονός, πως ο συγκεκριμένος καθηγητής διαφωνεί με τα κυβερνητικά μέτρα και κυρίως με τη χρηματική ποινή ενώ προτείνει μια σειρά από αντιμετωπίσεις για όλες τις ηλικίες και για το σύνολο του πληθυσμού.

Είναι, αλήθεια, επίσης, όπως εκτιμάται από το σύνολο των επιστημόνων της χώρας, πως η κατάσταση επιδεινώνεται και όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον και κυρίως για την εορταστική περίοδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments