Οικονομία

Moody’s: Έκρουσε καμπανάκι για την μετάλλαξη Όμικρον

Moody’s: Έκρουσε καμπανάκι για την μετάλλαξη Όμικρον
Moody’s: Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s υποστηρίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον βάζει εμπόδια για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s υποστηρίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον βάζει εμπόδια για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η εμφάνιση της μετάλλαξης θέτει και νέους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ενώ πολλές χώρες έχουν επιβάλλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η ανακάλυψη της Όμικρον υπογραμμίζει ο οίκος για την πανδημία COVID-19 παραμένει μια απειλή για την υγεία, καθώς και η κύρια πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομίας και μοχλό μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης έρχεται επίσης σε μια περίοδο εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης, με τεντωμένες αλυσίδες εφοδιασμού, αυξημένο πληθωρισμό και ελλείψεις στην αγορά εργασίας.

Moody’s: Πρόβλεψη για 4,3% ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2022

Ανάπτυξη περίπου 4,3% για το νέο έτος προβλέπει για την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μείωση του χρέους της Ελλάδας θα πέσει κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη. Αναφορικά με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας προβλέπει 4,3%, άνοδο για το 2022.

Τι αναφέρει ο οίκος

«Η υγιής οικονομική ανάπτυξη και η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων, καθώς θα αποσύρονται τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, θα μειώσει το διάμεσο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη κατά 1,2 π.μ. το 2022. Κάποιες χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα (-10,1 π.μ.), η Κύπρος (-6,8 π.μ.) και η Πορτογαλία (-5,9 π.μ.) θα καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά το χρέος τους θα παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ παρά την απομόχλευση αυτή», ανέρε μεταξύ άλλων ο οίκος αξιολόγησης.

Moody’s: Είχε στείλει από το Σεπτέμβριο θετικό “μήνυμα” για το ελληνικό χρέος

Θετικό “μήνυμα” για την πορεία του ελληνικού χρέους είχε στείλει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε ανάλυσή του, αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της δυναμικής του δημοσίου χρέους και τους παράγοντες των κρατών να διαμορφώσουν το buffer τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments