Ελλάδα

Εμβόλια: Υψηλός ο αριθμός των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού

Εμβόλια: Υψηλός ο αριθμός των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού
Εμβόλια: Εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά στοιχεία που καταγράφουν την τάση πλέον των πολιτών για «κλείσιμο» ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

Εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά στοιχεία που καταγράφουν την τάση πλέον των πολιτών για «κλείσιμο» ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες , από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα χθες Παρασκευή το βράδυ (γύρω στις 10), έως τις 10 πρωί του Σαββάτου, δηλαδή σε 12 ώρες έχουν κλειστεί πάνω 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 8.300 πρώτης δόσης, δίνοντας ελπίδες, για ενίσχυση του τείχους ανοσίας. Κρούσματα σήμερα 17/10

Για πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους τρεις μήνες, έκανε άλλωστε λόγο νωρίτερα σήμερα  και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ επεσήμανε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας προσέλκυσε ισχυρή απήχηση, μιλώντας για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συσταθούν υγειονομικές επιτροπές που θα εξετάζουν τα αιτήματα των πολιτών για τους οποίους συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις εξαίρεσης.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments