Οικονομία

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Καθησυχαστικό το ΔΝΤ για τον πληθωρισμό

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Καθησυχαστικό το ΔΝΤ για τον πληθωρισμό
Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Καθησυχαστικό είναι το ΔΝΤ και η επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αναφορικά με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Καθησυχαστικό είναι το ΔΝΤ και η επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αναφορικά με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Η Γκεοργκίεβα εμφανίσθηκε μάλλον καθησυχαστική, προβλέποντας πως θα παραμείνει ασθενής, παρά τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών.

Όπως είπε, η επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, ο πληθωρισμός προβλέπεται να υποχωρήσει το 2022 και θα παραμείνει κάτω από τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα. «Οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, ωστόσο, κλίνουν προς τα πάνω, καθώς οι πρόσκαιροι παράγοντες ενδέχεται να επιμείνουν για περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι επερχόμενες μισθολογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να είναι πιο συχνές από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αφού πολλές ανανεώσεις συμβάσεων τέθηκαν σε αναμονή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα χρειαστούν στενή παρακολούθηση», είπε.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως στο πλαίσιο της τρέχουσας εκτίναξης των τιμών ενέργειας, «τα μέτρα πολιτικής για την προστασία των πιο ευάλωτων είναι σωστά». Ξεκαθάρισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να μην υπονομευτούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των «πράσινων στόχων» της ΕΕ και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments