Οικονομία

Τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τι θα ισχύει από το 2022

Τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τι θα ισχύει από το 2022
Τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις: Το 2022 θα είναι μια νέα χρονιά σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου για ηλεκτρονικές αποδείξεις και τεκμήρια.

Το 2022 θα είναι μια νέα χρονιά σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου για ηλεκτρονικές αποδείξεις και τεκμήρια.

Έρχονται φοροπέναλτι το 2022

Το φορο-πέναλτι 22%, για όσους δεν καταφέρουν να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών, μαζί με τα τεκμήρια διαβίωσης θα αποτελέσουν δύο από τα βασικά εργαλεία για την είσπραξη φόρων. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το Φεβρουάριο.

Με όσα ισχύουν το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για κάθε φορολογικό έτος ορίζεται σε ποσοστό 30% του πραγματικού εισοδήματος, που προκύπτει στην ημεδαπή ή/και στην αλλοδαπή και προέρχεται από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα και από ακίνητη περιουσία και μέχρι 20.000 ευρώ δαπανών.

Αναμένεται να ισχύσουν και πάλι σε καθολική βάση τα τεκμήρια σε αντίθεση με πέρυσι. Πέρυσι, για όσους είχαν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία τα τεκμήρια δεν ίσχυσαν.

Συναλλαγές: Αυξήθηκαν τα POS στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με POS είχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυξήθηκε κατά 17% η χρήση των πληρωμών με κάρτα ή άλλες εναλλακτικές μορφές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών χωρίς μετρητά εντός της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 3,7% – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 101,6 δισεκατομμύρια συναλλαγές το 2020 – σε σύγκριση με το 2019, ενώ η έκδοση καρτών πληρωμών αυξήθηκε κατά 6,5% – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 609 εκατομμύρια κάρτες.

Ποιες οι νέες λειτουργίες των τερματικών POS

Πλέον,οι λειτουργίες των τερματικών POS σήμερα επεκτείνονται και μπορούν πλέον να κάνουν πολλά περισσότερα από την απλή λήψη πληρωμών, όπως εκτύπωση λογαριασμών, διαχείριση αποθέματος, φιλοδωρήματος και επιστροφής μετρητών καθώς και υλοποίηση προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών.

Σταθερή αξία παραμένουν και τα ATM

Ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜs που έχουν εγκατασταθεί στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Printec παρέμεινε σχεδόν σταθερός, περίπου στις 60.000 μονάδες κατά την περίοδο 2018-2020, σημειώνοντας μια πολύ μικρή πτώση (-0,4%) από το 2018 έως το 2020. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ATMs την περίοδο 2018-2020 αυξήθηκε κατά 2%, φτάνοντας τα 5.740 ATMs το 202Ο. Βόλος

Ποιες οι συχνότερες απάτες που εμφανίζονται κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Η απάτη του CEO (CEO Fraud), η απάτη μέσω τιμολογίων και λοιπών παραστατικών (invoice Fraud), οι απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις (vishing), τα απατηλά μηνύματα SMS (smishing), τα απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phishing),οι απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών (spoofed bank websites), η απάτη μέσω διαδικτυακών ραντεβού (romance scam), και η κλοπή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (personal data theft). Επίσης απάτες σχετιζόμενες με επενδύσεις (investment scams) και απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου (online shopping scams).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments