Αθλητισμός

Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του για ρεκόρ βαθμών

Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του για ρεκόρ βαθμών
Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Χωρίς Βαλμπουενά κόντρα στην Αντβέρπ.

Στις 19:45 την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μετά από 5 παιχνίδια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας του ομίλου με 9 βαθμούς, την ώρα που η πρωτοπόρος Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει 11 και την τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της αδιάφορης Φενέρμπαχτσε.

Έτσι με νίκη επί της ουραγού Αντβέρπ (μόλις 2 βαθμοί) και «δώρο» από τους Τούρκους, οι Πειραιώτες θα καπαρώσουν την πρώτη θέση.

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τηλεοπτικά την αναμέτρηση του Αντβέρπ – Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει από το κανάλι Cosmote Sport 3 HD.

Την μετάδοση του αγώνα θα κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Θαναηλάκης.

Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Για την Ιστορία

Το αποψινό βράδυ δεν είναι απλή ιστορία για τον Ολυμπιακό. Έχει τελειώσει την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά, αλλά θέλει το διπλό στην Αμβέρσα για να ελπίζει στην ανατροπή της τελευταίας στιγμής προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συγκεντρώσει εννιά βαθμούς μετά τις νίκες επί της Αντβέρπ και τα δύο τρίποντα με τη Φενέρμπαχτσε.

Απόψε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να νικήσουν στην Αμβέρσα και να κάνουν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Αντβέρπ, θα φτάσει τους 12 βαθμούς στον όμιλό του στο Europa League. Το τρομερό είναι πως ακόμη και με αυτήν τη συγκομιδή μπορεί να μην τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Εάν καταφέρει και φτάσει τους 12 βαθμούς, θα το έχει κάνει για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ούτε στο Champions League ούτε στο Europa League έχει καταφέρει στο παρελθόν να μαζέψει τόσους πόντους. Μέχρι τώρα η καλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή του Ολυμπιακού είναι οι 11 βαθμοί που μάζεψε τη σεζόν 1998-99 και τη σεζόν 2007-08 στον όμιλο του Champions League. Η πρώτη είναι η σεζόν που τερμάτισε πρώτος αφήνοντας πίσω του την Κροάσια, την Πόρτο και τον Άγιαξ και έπαιξε στα προημιτελικά με τη Γιουβέντους.

Η δεύτερη είναι η σεζόν που ήταν ισόβαθμος με 11 βαθμούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αμέσως καλύτερες επιδόσεις του ήταν τις σεζόν 2004-05 και 2009-10 που συγκέντρωσε 10 βαθμούς, ενώ την ίδια συγκομιδή είχε κάνει και τη σεζόν 2018-19 στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όταν προκρίθηκε εις βάρος της Μίλαν. Για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα επιπλέον κίνητρο να μπορέσει να κάνει την καλύτερη συγκομιδή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει την ευκαιρία να το πετύχει με διπλό στην Αμβέρσα.

Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Η αποστολή της ομάδας

Ο πορτογάλος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ματιέ Βαλμπουενά, που έμεινε εκτός, όπως και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ από εκεί και πέρα στην Αμβέρσα θα ταξιδέψουν 23 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Μίχαλ Καρμπόβνικ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός είναι και ο Γκάρι Ροντρίγκες, που δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA, και φυσικά ο Κώστας Φορτούνης.

Αναλυτικά η αποστολή: Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ο. Μπα, Μάρκοβιτς, Καρμπόβνικ, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Βρουσάι, Ονιεκούρου, Λόπες, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments