Οικονομία

Evergrande: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεωκοπίας και επίσημα

Evergrande: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεωκοπίας και επίσημα
Evergrande: Ο Κινεζικός Κολοσσός “Evergande” χρεωκόπησε και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg μετά από ένα πολύμηνο “οικονομικό δράμα”.

Ο Κινεζικός Κολοσσός “Evergande” χρεωκόπησε και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg μετά από ένα πολύμηνο “οικονομικό δράμα”.

Η Fitch Ratings την αξιολόγησε ως περιορισμένη χρεοκοπία λόγω της αποτυχίας να καλύψει η Evergrande δύο πληρωμές κουπονιών μετά τη λήξη μιας περιόδου χάριτος τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση. Η αποτυχία πραγματοποίησης πληρωμών εντός της περιόδου χάριτος είναι σύμφωνη με τον ορισμό της αξιολόγησης «RD» της Fitch, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε αδιευκρίνιστη αθέτηση πληρωμών σε μια σημαντική οικονομική υποχρέωση, ωστόσο δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε αίτηση χρεοκοπίας εκκαθάρισης, ή άλλες επίσημες διαδικασίες, και δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

EVERGRANDE

Η Fitch υποβάθμισε επίσης την Kaisa Group Holdings Ltd. σε περιορισμένη χρεοκοπία, επικαλούμενη την αποτυχία της να αποπληρώσει ένα ομόλογο 400 εκατομμυρίων δολαρίων που έληξε την Τρίτη. Παράλληλα, η απροθυμία του Πεκίνου να διασώσει την Evergrande στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα ανεχθεί μαζικές συσσωρεύσεις χρέους που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στις 11 Νοεμβρίου είχε γλυτώσει ξανά τη χρεωκοπία Στο “παρά πέντε” είχε καταφέρει και πάλι η Evergrande να γλυτώσει τη χρεοκοπία καθώς καθώς πελάτες της διεθνούς εταιρείας εκκαθάρισης Clearstream έλαβαν τους τόκους που τους χρωστούσε ο κινεζικός κολοσσόςγια τρία δολαριακά ομόλογα που εξέδωσε.

Σημειώνεται ότι και τον Οκτώβριο η Evergrande αθέτησε τις προθεσμίες ενώ οι ομολογιακοί τίτλοι της υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά τις τελευταίες εβδομάδες. Τα χρέη της εταιρείας αγγίζουν τα 300 δισεκατομμύρια ενώ η Κίνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανεχτεί άλλο τη μαζική συσσώρευση χρέους.

Τα ομόλογα που είχαν περιόδους χάριτος πληρωμής τοκομεριδίων που έληξαν στις 10 Νοεμβρίου είναι: τίτλος με επιτόκιο 9,5% λήξης 2022, χρεόγραφο με επιτόκιο 10% λήξης 2023 και άλλο ένα χρεόγραφο με επιτόκιο 10,5% λήξης 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments