Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές την Άνοιξη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές την Άνοιξη
ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την πιθανότητα αναβαθμισμένου ρόλου για τον Ανδρέα Λοβέρδο στο πλαίσιο ίσως κάποιας υπόγειας συμφωνίας με τον κ. Ανδρουλάκη για να του δώσει τη στήριξή του.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την προσεχή άνοιξη.

Εκτίμηση και του Αλέξη Τσίπρα είναι πως τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση και θα προκαλέσουν ακόμα περισσότερη μέσα στο χειμώνα, με συνέπεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητά παράθυρο ευκαιρίας για να περιορίσει όσο το δυνατό τις απώλειές του.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, περιμένουν να δουν προς τα πού θα στρέψει το «καράβι» του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν είναι τελικώς αυτός ο νικητής του β΄γύρου την Κυριακή, προκειμένου να βγάλουν και πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις πολιτικές εξελίξεις του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη

Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την πιθανότητα αναβαθμισμένου ρόλου για τον Ανδρέα Λοβέρδο- ίσως και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- στο πλαίσιο κάποιας υπόγειας συμφωνίας με τον κ. Ανδρουλάκη για να του δώσει τη στήριξή του.
Το ποιος θα είναι, άλλωστε, ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο., με δεδομένο ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής, θα δείξει πολλά για τις προθέσεις του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι άλλο να είναι ο κ. Λοβέρδος ή η Νάντια Γιαννακοπούλου που τον στήριξε και είναι σαφώς δεξιόστροφοι και διαφορετικό ο Κώστας Σκανδαλίδης ή ο Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι διατυπώνουν πιο προοδευτικές θέσεις», σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αξιολογούν στην Κουμουνδούρου

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου αξιολογούν πως ενδεχομένως να περιμένουν μέχρι το Μάρτιο, όταν και είναι προγραμματισμένο το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικής σύγκλισης με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρέπει, πάντως, να θεωρείται δεδομένο ότι το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί 24 με 27 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 5.000 συνέδρων.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να αξιοποιηθούν και οι νέες τεχνολογίες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους σύνεδρους από την περιφέρεια να συμμετάσχουν χωρίς να χρειαστεί να μπουν στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα για μερικές ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments