Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ξανά ο πανεπιστημιακός που δολοφόνησε με αρσενικό γιαγιά και εγγονή

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ξανά ο πανεπιστημιακός που δολοφόνησε με αρσενικό γιαγιά και εγγονή
Η δολοφονία με αρσενικό γιαγιάς και εγγονής από τον λέκτορα του ΑΠΘ είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη

Μία πρωτοφανής – ιατρικά και νομικά – υπόθεση διπλής δολοφονίας με αρσενικό γιαγιάς και εγγονής αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Κατηγορούμενος ένας 49χρονος λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία με αρσενικό της34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της.

Τι είπε ο 49χρονος στην έναρξη της δίκης

Ο πανεπιστημιακός, κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης επανέλαβε εκ νέου την αθωότητά του, αρνούμενος τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. «Όλες οι κατηγορίες είναι έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες», δήλωσε, απευθυνόμενος στους δικαστές.

Το χρονικό της φρίκης για γιαγιά και εγγονή

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η γιαγιά, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού. Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016.

Εισαγγελέας : Αμετανόητος μέχρι τέλους

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα», είχε τονίσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτόδικου Δικαστηρίου. «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ’ αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις», είχε αναφέρει η ίδια εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Ιανουαρίου 2022, οπότε θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με την εξέταση μαρτύρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments