Πολιτική

Εκλογές – Κίνημα Αλλαγής: Οδηγίες για το πού και πώς ψηφίζουν στον δεύτερο γύρο

Εκλογές – Κίνημα Αλλαγής: Οδηγίες για το πού και πώς ψηφίζουν στον δεύτερο γύρο
Πλήρης οδηγός προς ψηφοφόρους για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής

Όλα έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγήςπαρά τη χθεσινή αναστάτωση – για την ανάδειξη του προέδρου του.

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, μεταξύ των υποψηφίων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Η εγκύκλιος της ΕΔΕΚΑΠ για την ψηφοφορία

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΔΕΚΑΠ για τον τρόπο που θα μπορέσουν οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν, σημείωνεται ότι στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να πάνε σε όποιο εκλογικό τμήμα είναι εύκολο για αυτούς.

Ποια έγγραφα απαιτούνται – Πώς θα ψηφίζετε

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Δεν απαιτείται η πληρωμή κάποιου ποσού από τους ψηφοφόρους του δεύτερου γύρου.

Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Ποιοι θα αποκλείονται – Πότε ακυρώνεται η κάλπη

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος ή πτώση του συστήματος τηλεπικοινωνιών, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν οι ψηφοφόροι, τότε η εκλογική διαδικασία θα σταματάει μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα.

Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Οδηγίες προς Εφορευτική Επιτροπή και εκπροσώπους κομμάτων

Συνίσταται η προσοχή τόσο στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.

Τόσο οι πρόεδροι της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και οι χειριστές του tablet θα λειτουργήσουν με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στον πρώτο γύρο. Αυτοί οι κωδικοί θα τους προωθηθούν ξανά μαζί με οδηγίες με email , την Παρασκευή 10/12 καθώς και με sms υπενθύμισης το Σάββατο 11/12.

Εάν, για οποιοδήποτε λόγο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι δεν έχουν λάβει είτε email , είτε sms να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε το απόγευμα του Σαββάτου με την ΕΔΕΚΑΠ στα τηλέφωνα 210-3665510, 210-3665509 και 210-3665638 για να τους χορηγηθούν οι Κωδικοί Πρόσβασης στο σύστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments