Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόδρος του κυβερνώντος κόμματος δεν παρέλειψε όμως να στείλει μηνύματα και στο Κίνημα Αλλαγής που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου προέδρου του.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η κυβέρνηση αναζητά προτάσεις από την αντιπολίτευση» και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να τις ακούσω από το τρίτο κόμμα της βουλής».

«Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ουραγό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω τίποτα» από την Κουμουνδούρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται να προσφύγει στην εσωκομματική του βάση. «Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «παράδοξο» και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ μια παράταξη «αραχνιασμένη». Επιπλέον, συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από την εσωτερική του ακινησία, την αμηχανία του στην πανδημία και τη δειλία του». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρός του δεν θέλει να αξιολογηθεί από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Στην κατεύθυνση αυτή με αφορμή τις καταγγελίες και το θόρυβο για τις VIP ΜΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news που προσβάλλουν τους υγειονομικούς που δίνουν έναν σκληρό αγώνα».

Προοδευτικό κόμμα η ΝΔ

«Η επιλογή του τρόπου λειτουργίας ενός κόμματος είναι μέρος της κοσμοθεωρίας του κόμματος. Είναι καθρέφτης που δείχνει ποιος είναι προοδευτικός. Προοδευτική είναι η ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο τι είναι πρόοδος και προοδευτική πολιτική υπερασπιζόμενος από αυτή την σκοπιά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ την τελευταία διετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρακαταθήκες της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ περί του ότι ως παράταξη στέκεται πέρα και πάνω από τις ετικέτες του κέντρου, της αριστεράς και της δεξιάς, λέγοντας ότι «από την παράδοση συντηρούμε μόνο όσα αποδείχτηκαν σωστά».

«Δεν επαναλαμβάνω λόγια του χτες, περιγράφω την ουσία της πολιτική μας δράσης» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι χάρη σ’ αυτή διευρύναμε την επιρροή μας πέραν κομματικών τειχών, στερώντας οξυγόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους μας και τους διχασμούς πείθοντας ότι είμαστε η παράταξη όλων των Ελλήνων.

Στους 71 μήνες που ηγούμαι της ΝΔ άλλαξε η παράταξη και στους 29 μήνες που είναι στη διακυβέρνηση αλλάζει πρόσωπο και η πατρίδα. Η Ελλάδα άφησε πίσω το ψέμα, την κοινωνική συννεφιά και την καθήλωση. Πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και σε όλα τα διεθνή μέτωπα, ανέφερε ο πρωθυπουργός ζητώντας από τα στελέχη της ΝΔ να προβάλλουν στην κοινωνία την πολιτική της και στο πλαίσιο αυτό ο άσκησε και κριτική προς τα στελέχη της ΝΔ ότι «δεν το προβάλλουμε πολλές φορές σωστά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ δεν ανέλαβε απλώς για να διορθώσει λάθη του παρελθόντος, αλλά για να ανατάξει τη χώρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ότι η κυβέρνηση συνδύαζε τη θωράκιση της δημόσιας υγείας με τη στήριξη της οικονομίας, δεν άφησε την επικραιότητα να αλλάξει τη στρατηγική επιλογή των μεταρρυθμίσων, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αμυντική και εξωτερική πολιτική, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αντί για πλάτη έβαζε τρικλοποδιές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments