Ελλάδα

Ελασσόνα: Μάταια περίμεναν στο κρύο να εμβολιαστούν – Ξέμεινε από εμβόλια η κινητή μονάδα

Ελασσόνα: Μάταια περίμεναν στο κρύο να εμβολιαστούν – Ξέμεινε από εμβόλια η κινητή μονάδα
Περίμεναν στο κρύο να εμβολιαστούν, αλλά η κινητή μονάδα είχε μόνο τα μισά εμβόλια

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρα, στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας, όπου πήγε κινητή μονάδα για τον εμβολιασμό των κατοίκων κατά του κορωνοϊού.

Η ανταπόκριση των κατοίκων του απομακρυσμένου χωριού ήταν πολύ μεγάλη, καθώς 239 άτομα έσπευσαν να εμβολιαστούν, περιμένοντας υπομονετικά σε άσχημες καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο να δείχνει μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, γρήγορα η υπομονή μετατράπηκε σε αγανάκτηση, αφού όπως διαπιστώθηκε η μονάδα είχε μόλις 120 εμβόλια, δηλαδή για τους μισούς απ’ όσους περίμεναν για ώρες στο κρύο.

Κάποιοι μάλιστα όπως καταγγέλλει η αγροτική ιατρός  αντιμετώπιζαν και προβλήματα υγείας, όπως ένας άνδρας με οξυγόνο, ενώ άλλοι ήταν υπερήλικες.

Συνεχίζονται την Τρίτη οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με το onlarissa, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Καρυπίδης απέδωσε το πρόβλημα στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την 5η ΔΥΠΕ και στο γεγονός ότι δεν κατάφεραν να παραμείνει η κινητή μονάδα και για δεύτερη ημέρα στο χωριό.

Ήδη υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής της 5ης ΔΥΠΕ Φώτης Σερέτης, η κινητή μονάδα θα παραμείνει και αύριο Τρίτη στο Λιβάδι όπου θα καταφθάσει και νέα ποσότητα εμβολίων για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments