Οικονομία

Αναλένα Μπέρμποκ: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας που η φράση της έβαλε “φωτιά” στο φυσικό αέριο

Αναλένα Μπέρμποκ: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας που η φράση της έβαλε “φωτιά” στο φυσικό αέριο
Αναλένα Μπέρμποκ: Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Αναλένα Μπέρμποκ με μια φράση της έβαλε φωτιά στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Αναλένα Μπέρμποκ με μια φράση της έβαλε φωτιά στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου. Πιο συγκεκριμένα, η ΥΠΕΞ της Γερμανίας τόνισε πως «δεν μπορεί να πάρει έγκριση στην τρέχουσα μορφή του».

Μετά από την παραπάνω φράση το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 10% , στα 116, 75 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε πέσει ακόμα και κάτω από τα 75 ευρώ, μια τιμή που επίσης θεωρείται υψηλή.

«Ο συγκεκριμένος αγωγός δεν μπορεί να εγκριθεί επειδή δεν πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ενεργειακού νόμου”, είπε η Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι  η κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες, η οποία είναι επίσης ‘’ένας παράγοντας’’.

Από την πλευρά τους η Nord Stream 2 AG, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αγωγό, και η ρωσική Gazprom αρνήθηκαν να σχολιάσουν. ‘’Η εταιρεία συνεργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή και εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις της. Απλώς πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί’’, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ποια είναι η Αναλένα Μπέρμποκ

Η Αναλένα Καρλότα Άλμα Μπέρμποκ είναι Γερμανίδα πολιτικός, που υπηρετεί ως Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τον Δεκέμβριο του 2021.

Είναι συμπρόεδρος του κόμματος Συμμαχία ’90/Οι Πράσινοι από το 2018 μαζί με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ. Από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013 έχει εκλεγεί στην Ομοσπονδιακή Βουλή εκπροσωπώντας το Βρανδεμβούργο. Ήταν υποψήφια Καγκελάριος του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Υπουργός Εξωτερικών στην Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments