Οικονομία

Νίκος Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για τη νέα φυλακή στη Μεγαλόπολη – Τι θα περιλαμβάνει

Νίκος Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για τη νέα φυλακή στη Μεγαλόπολη – Τι θα περιλαμβάνει

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Νίκος Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για τη νέα φυλακή στη Μεγαλόπολη – Τι θα περιλαμβάνει

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης το έργο για την κατασκευή σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος στην Αρκαδία.

Στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας προχωρά ο σχεδιασμός, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, για την ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 39,9 εκατ. ευρώ, στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025.

Το έργο αφορά την «Κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στον Δήμο Μεγαλόπολης» και φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος του υπερπληθυσμού στις φυλακές της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές απασχόλησης για την περιοχή, τόσο κατά τη φάση της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της υποδομής.

Τι θα περιλαμβάνει η νέα φυλακή

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές διαφορετικών επιπέδων ασφάλειας, ενώ στον σχεδιασμό προβλέπονται παραγωγικά, εκπαιδευτικά και βιοτεχνικά ή αγροτικά τμήματα.

Μέσω αυτών των δομών επιδιώκεται να ενισχυθούν οι δυνατότητες εκπαίδευσης και απασχόλησης των κρατουμένων, με στόχο την κοινωνική επανένταξή τους. Η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων φιλοδοξεί να συνδέσει τη σωφρονιστική διαδικασία με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προετοιμασία για την επιστροφή στην κοινωνία.

Πού θα διατεθούν τα 39,9 εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός του έργου καλύπτει το σύνολο του κόστους κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων. Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται οι οικοδομικές εργασίες, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα ασφάλειας.

Επιπλέον, το ποσό καλύπτει τις απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Νέες θέσεις εργασίας και αναπτυξιακό όφελος

Η δημιουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή αλλά και στη μετέπειτα λειτουργία του.

Η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και συνδυάζει την ενίσχυση των σωφρονιστικών υποδομών με την προοπτική οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Πηγή: pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.