Ελλάδα

WeSolve: «Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους»

WeSolve: «Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους»
Eκδήλωση του WeSolve με τίτλο «Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους»

Tο Σάββατο 4/12 ώρα 12:00 έλαβε χώρα η εκδήλωση του WeSolve με τίτλο «Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους» στο αμφιθέατρο της OTE academy.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, αφού προβλήθηκε το βίντεο της Κωνσταντίνας Αλεξανδρίδου η οποία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα δύναμης, η συντονίστρια και Project Development Director του WeSolve Μαρίλια Τσόπελα ανέφερε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες του προηγούμενου έτους, η ομάδα συνέχισε δυναμικά τις δράσεις της και φέτος αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της διοργανώνοντας την φετινή αυτή εκδήλωση με πιο διευρυμένο περιεχόμενο αποτελούμενη από τις εξής ενότητες: α) Φοιτητές με Αναπηρία, β) Αναπηρία και Αθλητισμός, γ) Αναπηρία και Επαγγελματική Αποκατάσταση, δ) Η Σημασία του Εθελοντισμού και τα ψυχικά εφόδια ενός ατόμου που συναντά δυσκολίες και καλείται να τις αντιμετωπίσει. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να αφυπνιστούν όσο περισσότερα άτομα μπορούν, υιοθετώντας στην ζωή τους τον εθελοντισμό ώστε να περάσουμε όλοι μαζί από την θεωρία στην πράξη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Θάνος Γεωργούντζος – Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του WeSolve, απευθύνοντας χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι η αναπηρία δεν βρίσκεται στον άνθρωπο, αλλά στην κοινωνία, η οποία έχει αποτύχει να δημιουργήσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης όλων σε όλα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το WeSolve αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα πλέγμα δράσεων, για να κάνει πράξη την ιδέα μίας κοινωνίας με περισσότερη ισότητα.

«ΑμεΑ και Πανεπιστήμιο»

Ανοίγοντας την πρώτη ενότητα «ΑμεΑ και Πανεπιστήμιο» τον λόγο έλαβε ο Υφυπουγρός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Άγγελος Συρίγος ο οποίος τόνισε πως το θέμα της Προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία είναι καθαρά θέμα αντίληψης, μίλησε για το νέο εθνικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία καθώς και για την έναρξη Πιλοτικού προγράμματος για τα άτομα με αναπηρία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μετέπειτα και σε άλλες σχολές.

Ακολούθησε ο κύριος Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, υπέυθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας ΕΚΠΑ, την οποία μας παρουσίασε. Τόνισε ότι η Μονάδα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με απτά αποτελέσματα και αποτελεί παράδειγμα για την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Κλείνοντας την πρώτη ενότητα τον λόγο πήραν οι ίδιοι οι φοιτητές Νομικής με Αναπηρία, κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος, κ. Βασίλης Κάτσης και κ. Γιώργος Τσάκαλος, οι οποίοι έχοντας ως γνώμονα τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα στο Πανεπιστήμιο, κινητοποίησαν τους ακροατές μιλώντας μεταξύ άλλων για τα θέματα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και με απώλεια όρασης στην σχολή, τις δυσκολίες ενεργητικής συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και διεξαγωγής των εξετάσεων, της σύνδεσης με την αγορά εργασίας αλλά και της σπουδαιότητας χρήσης των τεχνολογικών μέσων προς διευκόλυνση και υποστήριξη της φοίτησής τους.

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα βίντεο της ορθοπεδικής κλινικής “OSTEOIASIS” για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας το οποίο αποτέλεσε την εισαγωγή της ενότητας «ΑμεΑ και Αθλητισμός» στην οποία πρώτο ακούσαμε τον κ. Νίκο Παπαγγελή, παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας, ο οποίος μοιράστηκε την δική του ιστορία για τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του, την πετυχημένη προσπάθεια αποδοχής του “νέου” εαυτού του και τελικά την πραγματοποίηση του ονείρου του να βρεθεί στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Tokyo.

Το ίδιο όνειρο έκανε πραγματικότητα και ο κ. Νάσος Γκαβέλας με απώλεια όρασης, καθώς στέφθηκε χρυσός παραολυμπιονίκης Στίβου με παγκόσμιο ρεκόρ, ο οποίος όπως είπε από τα 15 του χρόνια «έτρεχε σε ένα μαύρο τούνελ» αφού σταδιακά έχανε την όρασή του, κι όμως σήμερα έχει πετύχει τόσα πολλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments