Nέα της αγοράς

ArGOODaki 2021 – Ambassadors QnAs

ArGOODaki 2021 – Ambassadors QnAs
Είκοσι χρόνια προσφοράς ArGOODaki
  1. Το ArGOODaki των Goodys Burger House, γίνεται φέτος 20 χρόνων κι εσείς είστε στο πλάι του. Ποια είναι η ευχή σας για τα 20 γενέθλια του;

Μ.Τ.: Εύχομαι να χιλιάσει τα χρόνια προσφοράς και αγάπης σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα, που το έχουν ανάγκη, γιατί τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες βάζουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Α.Τ.: Η ευχή μου είναι να μπορέσει να βοηθήσει για ακόμα πολλά χρόνια ακόμη περισσότερα παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη, ενθαρρύνοντας τον καθένα από εμάς να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί η προσπάθεια και η αγάπη είναι αυτά που μας καθορίζουν ως ανθρώπους.

  1. 20 χρόνια ΑrGOODaki, 20 χρόνια γεμάτα προσφορά και αγάπη.

Πώς νιώθετε που φέτος πέρασε από τα δικά σας χέρια η σκυτάλη για να φτάσει η αγάπη παντού;

M.T.: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος είμαι μέρος μιας γιορτής προσφοράς για τα 20 χρόνια ArGOODaki και μπορώ και εγώ να συμβάλλω από τη δική μου θέση για να φτάσει η αγάπη παντού!

Α.Τ.: Αν μπορούσα να συνοψίσω τα συναισθήματα μου, θα έλεγα χαρά & υπερηφάνεια. Χαρά, γιατί συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου στο σπουδαίο κοινωνικό έργο του ArGOODaki και παράλληλα βοηθώ από την πλευρά μου παιδιά και νέους ανά την Ελλάδα, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό.

Παράλληλα, νιώθω υπερήφανος για τη συνεργασία μου αυτή, γιατί είναι υπέροχο να αποτελείς ενεργό μέλος μίας τέτοιας σπουδαίας προσπάθειας που έχει στόχο να προσφέρει στη νέα γενιά όλα τα εφόδια για να κυνηγήσει τα όνειρα της.

  1. Είστε δύο εξαιρετικά αγαπητοί, ταλαντούχοι και επιτυχημένοι αθλητές. Τι σας έκανε να ξεχωρίσετε αυτή τη συνεργασία και να θέλετε να αποτελέσετε κομμάτι της, έχοντας τόσο ενεργό ρόλο;

M.T. & Α.Τ.: Απαντάμε μαζί γιατί είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και σε προσωπικό επίπεδο και υπήρξε η απόλυτη ταύτιση! Ο φετινός σκοπός που υποστηρίζει το ArGOODaki έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό, το δικό μας όνειρο και σκοπό ζωής: Τα Goody’s Burger House με το ArGOODaki θα στηρίξουν 4 ειδικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, για να πραγματοποιήσουν το όνειρο παιδιών και νέων με κινητικές και νοητικές δυσκολίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ξέρουμε και οι 2 από πρώτο χέρι πόση αφοσίωση χρειάζεται ο αθλητισμός και πόσο ανάγκη έχει ένας εκκολαπτόμενος αθλητής την κατάλληλη υποστήριξη, για να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται.

Α.Τ.: Για μένα η συμμετοχή μου στη φετινή δράση, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ο ένας από τους 4 ειδικούς φορείς που στηρίζει φέτος το ArGOODaki, είναι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΚΗΦΑΜΕΑ στα Χανιά, που το γνωρίζω ιδιαίτερα καλά. Ξέρω πόσο κόπο και αγάπη βάζουν οι άνθρωποι αυτού του αθλητικού συλλόγου, όπως και των υπόλοιπων συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, για να στηρίξουν παιδιά και νέους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες να μην το βάλουν κάτω και να ασχοληθούν με τον υγιή αθλητισμό.

4. Τι σημαίνει για εσάς αθλητισμός;

Μ.Τ.: Αθλητισμός για μένα είναι τρόπος ζωής, η ίδια μου η ζωή! Μία συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη που απαιτεί στοχοπροσήλωση, αγάπη, απογοήτευση, πτώση, χαμόγελα, δυνατές ανθρώπινες σχέσεις, ικανοποίηση, κούραση και ξανά από την αρχή!

Α.Τ.: Η απάντηση στην ερώτηση που είχα θέσει κάποτε στον εαυτό μου «και τώρα πώς ζεις;». Όπως έχω ξαναπεί, ο αθλητισμός μου έδωσε τη ζωή μου πίσω. Δεν έχουν πάντα σημασία τα μετάλλια, αλλά η ίδια η προσπάθεια. Αυτή η αγάπη που θρέφουμε μέσα μας και η ελπίδα που μας κάνει να προπονούμαστε, να προσπαθούμε και να μην τα παρατάμε.

  1. Τι θα λέγατε στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά διστάζουν λόγω κάποιας αντιξοότητας;

Α.Τ.: Αν διστάζουν να προσπαθήσουν, θα τους έλεγα πως ο χαμένος είναι μόνο αυτός που δεν προσπαθεί. Δεν έχει σημασία αν βγεις πρώτος ή τελευταίος, σημασία έχει πού ονειρεύεσαι να φτάσεις.

Μ.Τ.: Θα έλεγα να βρουν αυτό που πραγματικά τους γεμίζει, αυτό που τους εκφράζει και να το κυνηγήσουν. Να έχουν υπομονή και συνέπεια για να δουν τα αποτελέσματα που ονειρεύονται. Η προσπάθεια είναι αυτό που μετράει.

6. Πώς πιστεύετε ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί;

Α.Τ.: Για μένα, ο αθλητισμός κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Μπορεί να σε εξελίξει ως άνθρωπο, να σε κάνει καλύτερο ατομικά αλλά και συλλογικά, να καταπολεμήσει τους φόβους σου, να καλλιεργήσει το αίσθημα του «ανήκειν» και να σε κάνει να ονειρεύεσαι! Και ποιος από εμάς, πόσο μάλλον ποιο παιδί, δεν έχει ανάγκη να ονειρεύεται; Τα όνειρα είναι η ελπίδα μας ότι έρχεται κάτι ακόμα καλύτερο & αυτό είναι δικαίωμα όλων μας, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά με νοητικές και κινητικές δυσκολίες. Συχνά καλλιεργείται η λανθασμένη άποψη ότι αυτά τα παιδιά έχουν λιγότερα δικαιώματα ή δεν έχουν πρόσβαση στο όνειρο! Για αυτό ακριβώς συμμετέχω και φέτος στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των Goody’s Burger House! Για να συνδράμω με τον τρόπο μου να θυμηθούμε όλοι, πως είμαστε ίσοι σε όλα. Στον αθλητισμό, στην προσπάθεια, στα εφόδια, στο όνειρο.

Μ.Τ.: Κρίνοντας από εμένα, θα πω ότι ο αθλητισμός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωσή μου. Ο αθλητισμός για εμένα ήταν το «καταφύγιο» μου. Όλοι μας σε παιδική και εφηβική ηλικία, χρειαζόμαστε το «καταφύγιο» μας. Ένα σημείο στο οποίο καταφεύγουμε για να βρούμε τη δύναμή μας, να χαμογελάσουμε, να νιώσουμε ασφαλείς και να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε. Αυτά ακριβώς νομίζω ότι είναι όσα μπορεί να βρει κανείς στον αθλητισμό & για αυτό δε θα σταματήσω ποτέ να παροτρύνω τα παιδιά να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες.

  1. Είστε δυο αθλητές που έχετε γίνει «ήρωες» στα μάτια πολλών μικρών παιδιών που σας θαύμασαν στους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020». Τι μήνυμα δίνετε σε όλα αυτά τα παιδιά που σας θαυμάζουν με την ενεργή συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ΕΚΕ “ArGΟΟDaki”;

Α.Τ.: Οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, σίγουρα ήταν μία επιβράβευση, απτή. Η αξία και η προσπάθεια δεν κρίνονται από τη νίκη. Το ίδιο πρέπει να εκτιμάμε και τις καλύτερες αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές. Μέσα από τη συμμέτοχή μου στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ArGOODaki, θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά πως τα όνειρα μας, μας περιμένουν να τα κυνηγήσουμε.

Μ.Τ.: Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας κατά τη διάρκεια των αγώνων! Εμείς, συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια προσφοράς του ArGOODaki ως αθλητές – έχουμε ονειρευτεί, έχουμε κυνηγήσει το όνειρό μας και συνεχίζουμε να το κυνηγάμε σε κάθε προπόνηση. Αυτό θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα παιδιά και τους νέους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες ή και χωρίς: να ονειρευτούν και να μην το βάλουν κάτω. Πρωτοβουλίες όπως το ArGOODaki δίνουν τη δυνατότητα σε φορείς που έχουν την εξειδίκευση, να σταθούν στο πλάι παιδιών και νέων και να τους βοηθήσουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

  1. Πόσο σημαντική θεωρείτε πως είναι η φετινή δράση του ArGOODaki, η οποία προσανατολίζεται στην υποστήριξη 4 ειδικών φορέων (Αετοί, Κ.Η.Φ.Α.Α.Μ.Ε.Α Ιωνάς, Πύρρος) ανά την Ελλάδα;

Μ.Τ. & Α.Τ.: Θεωρούμε πως είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι πολύτιμη!

Για τα γενναία παιδιά των 4 προαναφερθέντων φορέων η πρόσβαση σε ένα γήπεδο ή η παροχή ειδικού εξοπλισμού δεν είναι πάντα τόσο εύκολη ή τόση δεδομένη. Παράλληλα τείνουμε να ξεχνάμε, την προσπάθεια που χρειάζεται για έναν αθλητή με αυτές τις ανάγκες να προπονηθεί ή πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω, να έχει το θάρρος να διαλέξει ένα άθλημα και να αποφασίσει να προπονηθεί σε αυτό.

Η ενίσχυση, λοιπόν, των φορέων αυτών παρέχει τα εφόδια και δίνει κίνητρο στα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους και να συνεχίσουν να προσπαθούν. Να δραστηριοποιούνται και να είναι ανοιχτοί στην ίδια τη ζωή!

  1. Και ας κλείσουμε με κάτι γιορτινό και επίκαιρο…Εσείς, τι εύχεστε για τα φετινά Χριστούγεννα & για τη νέα χρονιά;

Α.Τ.: Όπως έχω ξανά πει στο παρελθόν, πιστεύω πως η μεγαλύτερη ευχή για έναν άνθρωπο είναι να ζει. Να ζει την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική, γιατί είναι. Να ζει τη ζωή του όπως αυτός θέλει και να μην αναβάλλει τίποτα. Εύχομαι λοιπόν σε όλο τον κόσμο ελευθερία, χαμόγελα και μια ζωή γεμάτη μοναδικές στιγμές! Και δεν ξεχνάμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα επιλέγοντας ένα γεύμα ArGOODaki μπορούμε κι εμείς να συνεισφέρουμε σε μια προσπάθεια προσφοράς και να πάρουμε τη σκυτάλη!

Μ.Τ.:  Η αλήθεια είναι πως έχουμε περάσει, όλοι μας, ένα-δύο αρκετά ιδιαίτερα και απαιτητικά χρόνια. Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο κουράγιο, δύναμη, ευτυχία, επιτυχίες και πάνω απ’ όλα αγάπη! Φέτος, όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να φτάσει η αγάπη σε 4 ειδικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας ένα ArGOODaki στο σπίτι μας! Πάμε δυνατά για μια νέα χρονιά γεμάτη όμορφες προκλήσεις!

Over & above για πιο προσωπική ερώτηση στους ίδιους

  1. Με μία μικρή αναδρομή ποια θα λέγατε πώς ήταν τα κομβικά σημεία που σας οδήγησαν στον αθλητή που είστε σήμερα;

Α.Τ. Σίγουρα η οικογένεια, οι φίλοι και φυσικά οι φιλοδοξίες μου. Αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αγώνες που έχασα, τα λάθη και οι αυτοί που πίστεψαν στο ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω.

Μ.Τ. Σίγουρα η πρώτη κομβική στιγμή ήταν στην πατρίδα μου τα Γρεβενά. 

Εγώ είχα ένα πάθος με το παρκούρ και πολλές φορές γυμναζόμουν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Εκεί με παρατήρησε και με προσέγγισε ο πρώτος προπονητής μου, ο κος. Βαγγέλης Παπανίκος, ο οποίος με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με τον Στίβο και ειδικά με το μήκος… και έτσι άρχισαν όλα.

Η δεύτερη κομβική στιγμή είναι όταν σε ηλικία 18 ετών κατέβηκα στην Αθήνα και εντάχθηκα στην ομάδα του σημερινού προπονητή κου. Πομάσκι, στον οποίο οφείλω πάρα πολλά καθώς εκτός από προπονητής όλα αυτά τα χρόνια, είναι και σύμβουλος μου αλλά και μέντορας στη ζωή μου.

Η τρίτη σημαντική στιγμή ήταν το 2016 όταν και κατάκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες, συγκεκριμένα το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Μπίντκοζ με άλμα στα 7.90 μ.

Η τελευταία στιγμή σταθμός πριν το Τόκιο το 2021 φυσικά, ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Βερολίνο το 2018, με άλμα στα 8.25 μ.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού και Ανοικτού Στίβου τα οποία θα είναι και τα πρώτα στην καριέρα μου σε επίπεδο Ανδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments