Τεχνολογία

Adobe: Δύο νέα εργαλεία για το Photoshop στο iPad

Adobe: Δύο νέα εργαλεία για το Photoshop στο iPad
Adobe: Η γνωστή εταιρεία κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του Photoshop για τα iPad, η οποία έρχεται με δύο εργαλεία, της μουτζούρας και του σφουγγαριού.

Δύο νέα κρίσιμα εργαλεία πρόσθεσε η Adobe στο Photoshop – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού. Μάλιστα, τα εργαλεία αυτά ήταν από τα βασικά στοιχεία στην έκδοση για υπολογιστές της εφαρμογής αλλά απουσιάζουν μέχρι τώρα σε κινητά.

Το εργαλείο μουτζούρας (όπως υποδηλώνει το όνομα) χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στο θάμπωμα και την ανάμειξη γραμμών ή χρωμάτων και συνοδεύεται από τις συνήθεις ρυθμίσεις για την προσαρμογή του μεγέθους και της ισχύος του εφέ, μαζί με μια ποικιλία λειτουργιών (συμπεριλαμβανομένων των normal, darken, lighten, hue, saturation, color και luminosity ). Το εργαλείο σφουγγαριού, από την άλλη πλευρά, βοηθά στο ρετουσάρισμα των εικόνων με κορεσμό ή αποκορεσμό χρώματος, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίσουν με ακρίβεια πόσο ζωντανές φαίνονται οι εικόνες και η τέχνη τους.

Νέα ενημέρωση και για το Premiere Pro

Επιπλέον, η Adobe κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το Premiere Pro σε επιτραπέζιους υπολογιστές, προσθέτοντας βασικές βελτιώσεις απόδοσης για Mac που τροφοδοτούνται με M1. Με τη νέα ενημέρωση, όλοι οι M1 Mac, σύμφωνα με την Adobe, θα έχουν «σημαντικά ταχύτερη απόδοση».

Η Adobe προσφέρει επίσης επιτάχυνση υλικού για βίντεο ProRes στα τσιπ M1 Max και M1 Pro στους τελευταίους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro, προσφέροντας έως και πέντε φορές ταχύτερη απόδοση. Οι χρήστες Windows με ενσωματωμένες επεξεργαστές Intel GPU λαμβάνουν επίσης βελτιώσεις και βελτιωμένη αναπαραγωγή βίντεο.

Λίγα λόγια για το Photoshop

To Adobe Photoshop, ή απλά Photoshop, είναι πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Adobe Systems. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ηγέτη της αγοράς (market leader) των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνων, και είναι το προϊόν – σήμα κατατεθέν της Adobe Systems. Χαρακτηρίζεται ως “απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες γραφίστες” και θεωρείται πως προώθησε τις αγορές των Macintosh, και στη συνέχεια των Windows. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Adobe Photoshop είναι η Adobe Photoshop 2021 (22.x), που κυκλοφόρησε το 2020.

Το 1987 ο Τόμας Κνολ, ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που εμφάνιζε εικόνες σε αποχρώσεις του γκρίζου (grayscale) σε μονοχρωματικό περιβάλλον. Αυτό το πρόγραμμα, το οποίο ονόμασε Display, τράβηξε την προσοχή του αδελφού του, Τζον Κνολ, ο οποίος πρότεινε στον Τόμας να αναπτύξει ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Ο Τόμας έκανε διάλειμμα έξι μηνών από τις σπουδές του το 1988 και, σε συνεργασία με τον αδελφό του, ανέπτυξε το πρόγραμμα, το οποίο ονόμασαν ImagePro[2]. Αργότερα το ίδιο έτος, ο Τόμας μετονόμασε το πρόγραμμα του σε Photoshop και έπειτα από συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία σαρωτών Barneyscan, το πρόγραμμα διανεμήθηκε μαζί με μερικούς σαρωτές. Συνολικά διανεμήθηκαν 200 αντίγραφα του προγράμματος[3].

Εν τω μεταξύ, ο Τζον ταξίδεψε στο Σίλικον Βάλεϊ και παρουσίασε το πρόγραμμα του στους μηχανικούς της Apple και στην Adobe. Και οι δύο παρουσιάσεις ήταν επιτυχείς, καθώς η Adobe αποφάσισε να αγοράσει την άδεια να διανείμει το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 1988. Η επόμενη έκδοση του προγράμματος, η Photoshop 1.0, κυκλοφόρησε το 1990 αποκλειστικά για συστήματα Macintosh και είχε μέγεθος 1.44 MB

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments