Αθλητισμός

Τσέλσι: Μακριά από την κορυφή οι μπλε

Τσέλσι: Μακριά από την κορυφή οι μπλε
Τσέλσι: Οι "μπλε" βρίσκονται σε μία περίοδο κάμψης, καθώς δεν κατάφεραν να νικήσουν την Έβερτον με αποτέλεσμα να βρίσκονται μακριά από την κορυφή.

Η Τσέλσι βρίσκεται ξανά σε δυσκολία, καθώς δεν κατάφερε για άλλη μία φορά να νικήσει και αυτό της κόστισε βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Από την άλλη, λόγω του κορωνοϊού έχει ήδη χάσει σημαντικούς παίκτες.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές Ευρώπης να βρίσκονται στο -4 από την πρωτοπόρο Σίτι και στο -3 από την Λίβερπουλ. Ο Μάουντ με το τέταρτο σερί γκολ του σε αγώνα Premier League έδειξε να λυτρώνει τους γηπεδούχους στο 70′. Παρόλ’ αυτά, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπρέιθγουειτ «πάγωσε» τους πάντες και διαμόρφωσε το 1-1, χαρίζοντας ανέλπιστο βαθμό στη ντεφορμέ ομάδα του.

Το ματς

Ανεπανάληπτος μονόλογος η αναμέτρηση από νωρίς με την Τσέλσι να επιτίθεται και την Έβερτον να κρατά άμυνα. Οι «μπλε» περιστρέφονταν γύρω-γύρω από την περιοχή και καθαρά λόγω αστοχίας δεν είχαν ανοίξει το σκορ.

Με τους Ζίγιες-Ζορζίνιο να προκαλούν πολλά ρήγματα με τις δημιουργίες τους, αλλά τους Μάουντ, Τζέιμς, Πούλισικ να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες μόλις στο πρώτο 15λεπτο. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, ωστόσο προς στιγμήν τα «ζαχαρωτά» δεν άφηναν την Τσέλσι να απειλεί ουσιαστικά, έχοντας μόνο ορισμένα σουτ από μακριά.

Η ομάδα του Μπενίτεθ απλώς αμυνόταν. Είναι ενδεικτικό πως τα στόπερ της Τσέλσι (Ρούντιγκερ-Τιάγκο Σίλβα) «κατέβαιναν» ώρες-ώρες σαν μεσοεπιθετικοί. Δείγμα του πόσο… απελπιστικά το ματς παιζόταν στο μισό των φιλοξενούμενων. Παρά ταύτα, έπρεπε να φτάσουμε στο 35’ για να δούμε τη νέα τεράστια χαμένη ευκαιρία των Λονδρέζων. Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Μάουντ, όμως αυτός νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ, διατηρώντας το 0-0. Αποτέλεσμα που έμεινε ως την ανάπαυλα, με το ενδιαφέρον να παραμένει στο κατά πόσο θα αποδώσει ή όχι το μονότερμα της Τσέλσι.

Τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο

Θα περίμενε κανείς πως οι παίκτες του Τούχελ θα έμπαιναν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει από ιδέες με την Έβερτον να έχει κλείσει κάθε διάδρομο και τα λεπτά περνούσαν χωρίς ο Πίκφορντ να αγχώνεται. Κι όλα αυτά την ώρα που ο πάγκος της Τσέλσι ήταν «άδειος» μεσοεπιθετικά, με μόλις 2-3 λύσεις, λόγω των προβλημάτων Covid.

Μία τέτοια ήταν που άρχισε να διώχνει τα… σύννεφα πάνω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο 70’.  Ο Τζέιμς έβγαλε ιδανικά κάθετη για τον Μάουντ, αυτός βρήκε το χώρο από τα δεξιά και με τρομερό τελείωμα από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Κι όμως η Έβερτον είχε ακόμα μία έκπληξη για τους μπλε! Τα «ζαχαρωτά» βρήκαν γκολ απάντησης και μάλιστα μόλις 4’ αργότερα. Από εκτέλεση φάουλ, ο Μπρέιθγουειτ με προβολή στην κίνηση από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 και πάγωσε τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments