Ελλάδα

Κερατσίνι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Κερατσίνι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση
Κερατσίνι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης - Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον μαρτυρικό και ασφυκτικό θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι που εγκλωβίστηκε σε μεταλλική συρόμενη πόρτα εργοστασίου, βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η έκθεση του ιατροδικαστή, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε μέσα σε πέντε λεπτά ως συνέπεια της συμφόρησης πνευμόνων και ενός πνευμονικού οιδήματος. Επίσης, σημειώνεται πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμί του μικρού κοριτσιού.

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει και μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό της μικρής να υπάρξει ιατρική αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑLPHA η ποινική αποτίμηση του τραγικού δυστυχήματος κατατείνει προς την αμέλεια, ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος και της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται, ενώ αναμένεται και η νομική αντίδραση της οικογένειας του θύματος.

Το αίτημα της οικογένειας στον εισαγγελέα

H οικογένεια της 8χρονης δια του δικηγόρου της Γιάννης Μπαρκαγιάννης, κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία για άρση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, καθώς θεωρεί ότι η 8χρονη γνώριζε ότι υπήρχε φωτοκύτταρο στην πόρτα και πήγαινε εκεί για να παίξει.

«Κάναμε ό,τι υπάρχει για να βοηθήσουμε τις εισαγγελικές αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, στα βίντεο υπάλληλοι του εργοστασίου φαίνεται να μιλούν διαρκώς στο τηλέφωνο. «Θέλουμε να μάθουμε με ποιους μιλούσαν και αν τους είπαν να φύγουν από το εργοστάσιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments