Ελλάδα

Κακοκαιρία: Η ψυχρή εισβολή της «Κάρμελ» – Πού υπάρχουν προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας

Κακοκαιρία: Η ψυχρή εισβολή της «Κάρμελ» – Πού υπάρχουν προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας
Κακοκαιρία: Η ψυχρή εισβολή της «Κάρμελ» - Πού υπάρχουν προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σχεδόν σε όλη τη χώρα καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές. Ήδη σημειώθηκαν βροχές και χιονοπτώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα και οι άνεμοι ενισχύονται συνεχώς.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που είναι ήδη αισθητή, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, είναι έντονη η χιονόπτωση που σημειώνεται σε ορεινές περιοχές της Αττικής, ενώ ανάλογες εικόνες καταγράφονται και σε Εύβοια, Χαλκιδική, Λάρισα, Μαγνησία και άλλες περιοχές.

Πυκνή είναι η χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τα Βίλια και την Πάρνηθα,  ενώ αντίστοιχο σκηνικό επικρατεί σε Αγόριανη, Σέττα και Στενή Ευβοίας.

Χιόνια στην Αττική

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Λόγω της χιονόπτωσης, είναι κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθος, στο ρεύμα προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Χιόνια και στη Φθιώτιδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην περιοχή του Δομοκού όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πυκνή χιονόπτωση άρχισε να καλύπτει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω. Μέχρι τις 4:00΄τα ξημερώματα τα χιόνια έφτασαν πιο χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Όπως είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι στους δρόμους από τα μεσάνυχτα και καθαρίζουν το οδόστρωμα. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία γίνεται κανονικά χωρίς αλυσίδες σε όλους τους παραπάνω οδικούς άξονες που χιονίζει.

Χιόνια έπεσαν επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Παύλιανη, το Δέλφινο, η Καστανιά, ο Πύργος και άλλα.

Πού χρειάζονται αλυσίδες σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Νομός Βοιωτίας

  • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 1η χ/θ έως την 16η χ/θ, καθώς και από τη Διασταύρωση Σκαμνού (14η χ/θ Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου) έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου – Αναλήψεως.

Νομός Ευβοίας

  • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπόνων, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς – Παππάδων, του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού.

Νομός Ευρυτανίας

  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ (θέση Βράχος) μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ έως την 45η χ/θ (θέση Αραποκέφαλα).

Στα λευκά η Μαγνησία

Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι’ αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου.

Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχει προκαλέσει η συνεχής χιονόπτωση.

Στην Αρκαδία, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λεωνιδίου – Κοσμά. Επίσης, από το 25ο έως το 42ο χιλιόμετρο της οδού Λεωνιδίου – Πελετών – Μαρίου.

Στην Κορινθία στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρα – Καστάνης (από το 16ο χιλιόμετρο) και από το 4ο έως το 14ο χιλιόμετρο στην οδό Γκούρας – Γρεβενίου.

Στη Μεσσηνία με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, από το 32ο έως το 42ο χιλιόμετρο Καλαμάτας – Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments