Οδηγός

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα πληρώσουμε μετά την αύξηση της επιδότησης

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα πληρώσουμε μετά την αύξηση της επιδότησης
Λογαριασμοί ρεύματος: Τρία νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός που αφορούν τα ενεργειακά. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και η αύξηση της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Τρία νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός που αφορούν τα ενεργειακά. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και η αύξηση της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσο θα πληρώσουμε με την αύξηση της επιδότησης

Ο πρωθυπουργός αύξησε την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στα 49,5 ευρώ ανά νοικοκυριό ή στα 0,165 ευρώ ανά κιλοβατώρα με όριο επιδότησης τις 300 κιλοβατώρες. Σε αυτά τα επίπεδα κατανάλωσης όμως (δηλαδή στις 300 κιλοβατώρες), η ρήτρα αναπροσαρμογής μας επιβαρύνει με 67,8 ευρώ. Άρα, από τα 67,8 ευρώ το κράτος μας δίνει τα 49,5 ευρώ και εμείς πληρώνουμε τη διαφορά.

Για τον μήνα Δεκέμβριο, αυξάνεται η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στη Χαμηλή Τάση. Το ύψος της στήριξης διαμορφώνεται από 130 ευρώ/MWh, σε 165 ευρώ/MWh για τις πρώτες 300 kWh. Ως εκ τούτου η επιδότηση ανέρχεται πλέον σε 49,5 ευρώ τον μήνα από 39 ευρώ τον μήνα.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη τον Δεκέμβριο αυξάνεται σε 185 ευρώ/MWh από 150 ευρώ/MWh. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 55,5 ευρώ τον μήνα από 45 ευρώ τον μήνα.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Για το φυσικό αέριο

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση 16% στη χονδρική τιμή προμήθειας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και 40% για τον Δεκέμβριο. Το μέτρο αυτό συνεπάγεται έκπτωση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, που θα ανέλθει σε 11 ευρώ ανά θερμική MWh τον Οκτώβριο, σε 16 ευρώ ανά θερμική MWh τον Νοέμβριο και σε 34 ευρώ ανά θερμική Mwh.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα έχουν επιπλέον μείωση κατά μέσο όρο 15 ευρώ ανά θερμική MWh από την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συνολικά, τον Νοέμβριο η έκπτωση για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται σε 31 ευρώ ανά θερμική MWh και τον Δεκέμβριο σε 49 ευρώ ανά θερμική MWh.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments