Αθλητισμός

Ράλφ Ράγκνικ, ο αυστηρός

Ράλφ Ράγκνικ, ο αυστηρός
Ακόμη και οι απείθαρχοι βρίσκουν τον δάσκαλό τους - Πώς ο Ράλφ Ράγκνικ βάζει τάξη.

Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές δεν φημίζονται για τη λατρεία τους στην πειθαρχία. Προφανώς υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τον κανόνα, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές είναι μεγάλα παιδιά. Λατρεύουν να σπαταλούν τον χρόνο τους σε δραστηριότητες έξω από τα γήπεδα όταν δεν έχουν επίσημο αγώνα. Οι προπονήσεις δεν είναι το αγαπημένο τους χόμπι, κάτι που φυσικά δεν συνάδει με το επάγγελμά τους.

Κάποιοι βάζουν πάντοτε την καριέρα τους ως προτεραιότητα και η ζωή τους συνήθως σταματάει σε δραστηριότητες εντός σπιτιού, όπου οι πιο… ακραίες ενασχολήσεις είναι να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online, την ώρα που συνάδελφοί τους – ακόμη και συμπαίκτες τους – προτιμούν να διασκεδάζουν στα κλαμπ και να οδηγούν γρήγορα, πολυτελή και ακριβά αυτοκίνητα.

Για κάθε απείθαρχο ποδοσφαιριστή όμως υπάρχει ένας αυστηρός προπονητής.

Οι μάνατζερ των ομάδων βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, αφού χωρίς πειθαρχία καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ο Ραλφ Ράγκνικ είναι ένας από αυτούς κι η αυστηρή στάση του είναι ένας από τους πολλούς λόγους που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να του παραδώσει τα κλειδιά των αποδυτηρίων. Ο Γερμανός γνωρίζει καλά πώς να συνετίζει τους απείθαρχους και οι εποχές που είχε τα ηνία της Λειψίας έχουν αφήσει εποχή.

Ο Ράγκνικ έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ήξερε ότι πολλοί από τους παίκτες του λάτρευαν να γυρίζουν τον τροχό στα online καζίνο όταν έβρισκαν ελεύθερο χρόνο, ακόμη και όταν η αποστολή της ομάδας προετοιμαζόταν για κάποιον αγώνα. Έτσι, κυριολεκτικά έστησε έναν ίδιο τροχό στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λειψίας, όμως αυτός δεν ήταν καθόλου αστείος για τους ποδοσφαιριστές. Αυτός ο τροχός είχε μόνο… χαμένους, καθώς τον γύριζε όποιος αθλητής είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ο τροχός είχε δώδεκα συγκεκριμένες αποστολές και ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να την εκπληρώσει.

Οι αποστολές δεν είχαν βέβαια οικονομική επίπτωση στους παίκτες. Ο Ράγκνικ ήξερε ότι τα χρήματα είναι κάτι που δεν απασχολεί τους αθλητές αυτού του επιπέδου, καθώς παίρνουν πολλά για να μην έχουν πρόβλημα να τα ξοδέψουν ακόμη και σε πρόστιμα. Αυτό που τους δημιουργούσε όμως πρόβλημα ήταν η σπατάλη ελεύθερου χρόνου. Έτσι, οι δώδεκα αποστολές – τιμωρίες των παικτών αφορούσαν εργασίες που πρόσφεραν στον κοινωνικό σύνολο και παράλληλα τους κρατούσαν απασχολημένους!

Και είναι αλήθεια ότι καμία από τις αποστολές δεν ήταν δημοφιλής μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας του.

Ο Ράγκνικ μάλιστα επέλεγε να αλλάζει τιμωρίες αν καταλάβαινε ότι κάποια αποστολή που δεν είχε συμπεριλάβει ως τότε ήταν ακόμη πιο βαρετή για τους παίκτες του! Παρ’ όλα αυτά, ο Γερμανός τεχνικός απλώς ήθελε να τους κάνει να καταλάβουν το λάθος τους. Έτσι, οι αποστολές ήταν απλές, αλλά ανταποδοτικές. Ανάμεσά τους, οι παίκτες έπρεπε να εργαστούν για μία τουλάχιστον ημέρα στη μπουτίκ της ομάδας, να σερβίρουν τους οπαδούς που θα επισκέπτονταν την καφετέρια του συλλόγου, να ξεναγήσουν τους επισκέπτες στο γήπεδο, να κουρέψουν το χορτάρι στο αθλητικό κέντρο της Λειψίας, να αγοράσουν δώρα για τους υπαλλήλους του συλλόγου κ.α.

Ο Ράγκνικ προς το παρόν δεν έχει φέρει τέτοια ήθη κι έθιμα στο Μάντσεστερ. Άλλωστε, προσελήφθη ως προσωρινός προπονητής μέχρι το καλοκαίρι, καθώς δεν ήταν η πρώτη επιλογή του συλλόγου. Η συμφωνία αναφέρει ότι μετά το τέλος της σεζόν θα συζητηθεί το ενδεχόμενο μόνιμης συνεργασίας, αλλά ως τότε ο Γερμανός τεχνικός πορεύεται με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζει εδώ και χρόνια. Η πειθαρχία αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον και παρότι ο τροχός της… τιμωρίας δεν βρίσκεται στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ, οι απαιτήσεις του για 100% επαγγελματισμό παραμένουν ίδιες.

Στις πρώτες εβδομάδες παρουσίας του στον πάγκο της αγγλικής ομάδας δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα απειθαρχίας, όμως στο παρελθόν οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες της ομάδας είχαν τις κακές στιγμές τους. Ο Ράγκνικ είναι προετοιμασμένος για όλα, καθώς έχει θέσει τους στόχους του για το διάστημα που θα βρίσκεται στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Τα αποτελέσματα άλλωστε ως αυτή τη στιγμή τον δικαιώνουν, αφού μετράει δύο νίκες για την Πρέμιερ Λιγκ (1-0 και οι δύο) στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, καθώς και το 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε έναν αγώνα όπου παρέταξε μία εναλλακτική ενδεκάδα καθώς η πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν εξασφαλισμένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments