Ελλάδα

Rapid Test από όλους και παντού και στο βάθος υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Rapid Test από όλους και παντού και στο βάθος υποχρεωτικότητα εμβολιασμών
Rapid Test: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πρωτοχρονιά του 2022 θα είναι διαφορετική για όλους. Ο κίνδυνος της νέας πανδημίας κυοφορεί νέα μέτρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να «κρατήσει καθυστέρηση», λαμβάνοντας τα αναγκαία προσώρας μέτρα. Τα οποία εν πολλοίς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου για το τρέχον έτος.

Οι εισηγήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στο σύνολο τους, στο κρίσιμο επόμενο δεκαήμερο. Η κινητικότητα των εορτών ενδέχεται να  προκαλέσει υγειονομικό τσουνάμι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο γραφείο του, πλειάδα επιστημονικών προτάσεων αλλά και εισηγήσεων για αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι μάσκες αλλά και τα rapid tests, θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους κλειστούς χώρους και για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή μη. Εξάλλου οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς πόσο μάλλον σε κέντρα διασκέδασης.

Το rapid test από ότι φαίνεται θα είναι μεγαλύτερης διαρκείας των 24 ωρών. Ενδεχομένως θα έχει ισχύ για 72 ωρες. Έτσι θα δύναται στους πολίτες να το προμηθεύονται και δυο μέρες πριν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς.

Αυτό θα είναι το πρώτο υποχρεωτικό βήμα. Με την είσοδο του νέου έτους και ανάλογα τις υγειονομικές εξελίξεις η κυβέρνηση δεν αποκλείει τη εφαρμογή νέων αυστηρότερων μέτρων. Στο τραπέζι συζητείται και η υποχρεωτικότητα των εμβολίων και απαγορευτικό στην ώρα της λειτουργίας καταστημάτων αλλά και της επέκτασης ενδεχομένως της τηλεργασίας.

Η πλειοψηφία, πλέον, των ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκονται ένα βήμα πριν από ανάλογα μέτρα και σε αρκετές από αυτές έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις του. Κινείται με βάση τις επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία. Γίνεται από όλους αντιληπτό πως ένα νέο διαρκές και καθολικό lock down, θα ήταν ισχυρό πλήγμα για την εθνική οικονομία. Όλες οι προσπάθειες συντείνουν στην αποφυγή του. Κρίσιμο στη παρούσα φάση είναι και η προσωπική  ευθύνη κατά τη περίοδο των εορτών, κάτι για το οποίο θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments