Πολιτική

Πέτσας: Δεν θα έχουμε lockdown μετά τα Φώτα

Πέτσας: Δεν θα έχουμε lockdown μετά τα Φώτα
Πέτσας: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με το αίτημα του κ. Τσίπρα για εκλογές και για το θέμα του lockdown.

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τις πολιτικές εξελίξεις. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται να έχει ανακόψει την πτωτική πορεία των κρουσμάτων και μπορεί να οδηγήσει σε αύξησή τους το επόμενο διάστημα. Έτσι, σημείωσε ίσως κριθεί αναγκαίο να υπάρξει μία αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μέτρων με αλλαγές στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε μετά τις γιορτές.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας θα έχει σχέση με την υψηλή μεταδοτικότητα και όχι με την νοσηρότητα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι για την συμπεριφορά μας το προσεχές διάστημα», επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, λέγοντας και πάλι πως «δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση», είπε.

Πέτσας

“Ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας, όχι γιατί πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά γιατί φοβάται μην βγει τρίτος”

Σχετικά με το πολιτικό σκηνικό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Πέτσας είπε πως «υπάρχουν στοιχεία όχι για πρόωρες εκλογές, αλλά για εξάντληση της τετραετίας, όπως η μετάλλαξη Όμικρον με τις απρόβλεπτες εξελίξεις. Ακόμη, όταν έχεις μια ενεργειακή κρίση που πιέζει τα νοικοκυριά δεν πας σε εκλογές, όταν περιμένεις ισχυρή ανάπτυξη, τότε περιμένεις να την καρπωθούν και τα νοικοκυριά πριν πας σε εκλογές.

Στον Προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 10 δις σε σχέση με το 2021, αυτό σημαίνει αύξηση εισοδήματος για όλα τα νοικοκυριά που ναι μεν δεν θα είναι ίση για όλους, αλλά εάν ένας άνεργος βρει δουλειά, το εισόδημα του αυξάνει σημαντικά». «Ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας, όχι γιατί πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά γιατί φοβάται μην βγει τρίτος, λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να αφήσει την μικροπολιτική ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με  την ενέργεια και τις ανατιμήσεις

Για τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση, ο αναπλήρωτής υπουργός Εσωτερικών, είπε πως «μπορεί να υπήρξε μια απορρόφηση του κόστους από τις επιχειρήσεις, αλλά έχει ξεκινήσει μετακύληση του στα προϊόντα, καθώς οι επιχειρήσεις πλέον δεν θα «βγαίνουν», ενώ έχει αυξηθεί το κόστος για μια οικογένεια και για τις μετακινήσεις της. Η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές που εκτοξεύτηκαν από την ενεργειακή κρίση και να στηρίξει τα νοικοκυριά και τους αγρότες».

Προσέθεσε πως «η τελευταία εκτίμηση της ΕΚΤ αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά για την βραχυχρόνια επίπτωση του πληθωρισμού, κάτι που για την Ελλάδα, με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και την μειωμένη σε σχέση με άλλες χώρες πληθωριστική πίεση, είναι πολύ σημαντικό». Ακόμη, ο κ. Πέτσας είπε πως γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί μέσα στο έτος η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταιξιούχους, λέγοντας πως είναι αισιόδοξος ότι «θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι, να δοθούν τα χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments