Ελλάδα

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Σοκαριστικά στοιχεία για αποθήκη – τιμωρητήριο και σεξ μεταξύ 7χρονων αγοριών

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Σοκαριστικά στοιχεία για αποθήκη – τιμωρητήριο και σεξ μεταξύ 7χρονων αγοριών
Ορφανοτροφείο - κολαστήριο: Σοκαριστικά στοιχεία για αποθήκη – τιμωρητήριο και σεξ μεταξύ 7χρονων αγοριών

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για τα όσα αποκρουστικά συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο των Αθηνών και αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για την επώνυμη καταγγελία που έφθασε στα χέρια της.

Γνώριζε η διοίκηση του ορφανοτροφείου

Όπως είπε η ίδια στον ΣΚΑΙ, πρόκειται για περιστατικά που καταγγέλλονται επώνυμα και τα οποία συνέβησαν από τον Αύγουστο και μετά ενώ, όπως τόνισε, για αυτά είχε ενημερωθεί και η διοίκηση του ιδρύματος, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε κάποια κίνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, το διοικητικό συμβούλιο του φορέα είχε γνώση από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Βία σε βάρος παιδιών

Η υφυπουργός έκανε λόγο για σωματική βία σε βάρος των παιδιών, για σκληρή παραμέληση και για χορήγηση φαρμάκων που είχαν λήξει εδώ και μήνες. Τα θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών, πέντε παιδιά, βρίσκονται πλέον στο «Παίδων» και εξετάζονται σωματικά και ψυχιατρικά.

Αυτό που καταγγέλλεται είναι ότι γυναίκες που εργάζονταν στο ίδρυμα, ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, τα οποία είχαν οδηγηθεί εκεί έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, επειδή ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Μάλιστα, υπήρχε ένα δωμάτιο, αποθήκη – τιμωρητήριο, ενώ η καταγγελία κάνει λόγο για σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ αγοριών ηλικίας από 7 έως 11 ετών μπροστά στις εργαζόμενες.

Σε ότι αφορά στις συγκεκριμένες γυναίκες, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχουν απομακρυνθεί από το ίδρυμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments