Ελλάδα

Self test: Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών – Σε δύο ημέρες δόθηκαν 3,5 εκατομμύρια

Self test: Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών – Σε δύο ημέρες δόθηκαν 3,5 εκατομμύρια
Self test: Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών - Σε δύο ημέρες δόθηκαν 3,5 εκατομμύρια από 2,9 εκατομμύρια που είχαν δοθεί σε δύο εβδομάδες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη δωρεάν διάθεση των δυο self test, προκειμένου οι πολίτες να προχωρήσουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κατά τις ημέρες των εορτών.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη δωρεάν διάθεσή τους και την ανάγκη να γίνουν τεστ πριν και μετά την Πρωτοχρονιά, μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη, δόθηκαν 3,55 εκατομμύρια self test.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες δυο εβδομάδες είχαν δοθεί 2,9 εκατ συνολικά.

Το σύστημα διάθεσης self test επαναλειτουργεί έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ. Θα διανεμηθούν δύο self test σε όλους τους πολίτες, άνω των 5 ετών. Δεν εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Επισημαίνεται ότι οι διαθέσεις self test που καταχωρίζουν οι φαρμακοποιοί στο σύστημα ελέγχονται και όταν προκύπτει λάθος διάθεση μετά από αναφορά πολίτη, οι λάθος διαθέσεις ακυρώνονται και ενημερώνεται τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και το υπουργείο Υγείας.

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής – παραμονή Χριστουγέννων – είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα μέτρα

  1. Χρήση προστατευτικής μάσκας

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

  1. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
  2. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
  3. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments