Διεθνή

Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ: Η τραγουδίστρια των ABΒA έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ: Η τραγουδίστρια των ABΒA έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί
Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ: Ο πατέρας της ήταν ο Γερμανός στρατιωτικός Alfred Haase και η μητέρα της η Νορβηγίδα Synni Lyngstad, η οποία πέθανε όταν ήταν 2 ετών. 

Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA, γνωστή ως Φρίντα, γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1945 στο μικρό χωριό Bjørkåsen της Νορβηγίας. Ο πατέρας της ήταν ο Γερμανός στρατιωτικός Alfred Haase και η μητέρα της η Νορβηγίδα Synni Lyngstad, η οποία πέθανε όταν η Άνι ήταν μόλις δύο ετών. Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ

Αν και αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη ως μία τρυφερή ιστορία αγάπης σε καιρό πολέμου, η αλήθεια πίσω από τη γέννηση της Λίνγκσταντ είναι αρκετά περίπλοκη και ακατανόητη αφού οι γονείς της κατέληξαν να κάνουν μαζί ένα παιδί στο πλαίσιο ενός «πειράματος» το οποίο δημιουργήθηκε από τους Ναζί (οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Νορβηγία ήδη από το 1940) με σκοπό τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπων.

Η Άνι διώχθηκε από τη Νορβηγία μαζί με τη μητέρα της και τη γιαγιά της με την κατηγορία της προδοσίας

Στο πλαίσιο του πειράματος, το οποίο πήρε την ονομασία  Λέμπενσμπορν (στα ελληνικά σημαίνει «πηγή ζωής») οι Γερμανοί στρατιώτες που είχαν κατοχυρωθεί  σε θέσεις κύρους στη Νορβηγία έπρεπε να ζευγαρώσουν με όσες το δυνατό περισσότερες Νορβηγίδες γινόταν προκειμένου να έρθουν στον κόσμο παιδιά τα οποία θα είχαν κληρονομήσει τα γονίδια της φυλής των Αρίων: γαλάζια μάτια, λευκό δέρμα, ξανθά μαλλιά. Για να πετύχουν τον σκοπό τους λέγεται ότι οι Ναζί απήγαγαν παιδιά από χώρες όπως η Πολωνία, η Ρωσία, αλλά και η πρώην Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο στη Νορβηγία ήρθαν στον κόσμο περισσότερα από 12.000 παιδιά τα οποία προέρχονταν από σχέσεις Γερμανών στρατιωτικών με γυναίκες της Νορβηγίας ή της Δανίας.

Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ

Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ: Συνάντησε τον βιολογικό πατέρα της

Πολλά χρόνια αργότερα, και ενώ η Λίνγκσταντ είχε γίνει ήδη αναγνωρίσιμη, ένα γερμανικό περιοδικό ανάρτησε την τραγική ιστορία ως παιδί του πειράματος Λέμπενσμπορν. Εκείνη την ιστορία διάβασε ο ετεροθαλής αδελφός της που ρώτησε τον πατέρα του που βρισκόταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Χάρη σε αυτό το δημοσίευμα η Άνι κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον βιολογικό της πατέρα, αλλά όπως θα δηλώσει η ίδια αργότερα «δεν κατάφερε ποτέ να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments