Κόσμος

Ιαπωνία: Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών στον νέο προϋπολογισμό

Ιαπωνία: Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών στον νέο προϋπολογισμό
Ιαπωνία: Ιλιγγιώδες ποσό που θα φθάσει τα 5,37 τρισεκατομμύρια γεν (35,3 δισεκ. ευρώ), αποφάσισε να κατανείμει η κυβέρνηση στις στρατιωτικές δαπάνες.

Ιλιγγιώδες ποσό που θα φθάσει τα 5,37 τρισεκατομμύρια γεν (35,3 δισεκ. ευρώ), αποφάσισε να κατανείμει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα στην Ιαπωνία στις στρατιωτικές δαπάνες του αρχιπελάγους κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους το οποίο αρχίζει τον Απρίλιο. Αυτό είναι εμφανές  με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του δημοσίου που ήρθε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ιαπωνία

Δεν θα ξεπερνάει το 1% του δημόσιου ΑΕΠ της χώρας

Για δεκαετίες, η Ιαπωνία εξασφάλιζαν πως ο προϋπολογισμός της για την άμυνα δεν θα αγγίζει πάνω από το 1% του ΑΕΠ, ώστε να διασκεδάζονται οι ανησυχίες περί ενδεχόμενης αναβίωσης του μιλιταρισμού, ο οποίος οδήγησε τη χώρα να εμπλακεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις τάξεις του Άξονα.

Ωστόσο, καθώς μεγαλώνει η ανησυχία στο Τόκιο για τις δραστηριότητες του κινεζικού στρατού σε διαφιλονικούμενους τομείς της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ) συμπεριέλαβε τον στόχο να δαπανάται το 2% του ΑΕΠ, ή ακόμη υψηλότερο ποσοστό, για τις ένοπλες δυνάμεις στην πολιτική πλατφόρμα του πριν από τις εκλογές που διεξήχθησαν την 31η Οκτωβρίου – μια ακόμη ένδειξη πως τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ιαπωνία. Ιαπωνία

Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να δαπανούν περισσότερα

Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να δαπανούν περισσότερα για την άμυνα. Υπάρχουν ενδείξεις πως η κοινή γνώμη στην Ιαπωνία αφήνει στην άκρη τις ανησυχίες για τον επανεξοπλισμό και είναι ολοένα πιο θορυβημένη για την άνοδο της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας και τις διεκδικήσεις της στην Ασία, ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της έναντι της Ταϊβάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments