Ελλάδα

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει με την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει με την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Νέα μέτρα: Νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου του 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου του 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. Ανάμεσα σε αυτά επανήλθε και το μέτρο που αφορά την τηλεργασία.

Έτσι πλέον αυξάνεται η τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό. Θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.

Ποια άλλα μέτρα ανακοινώθηκαν

  • Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική.
  • Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Αναφορικά με τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης και των νοσοκομείων. Σύσταση για διπλή ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συνωστισμός
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό

Σοκ με το άλμα στα κρούσματα

9.284 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων covid-19 ήταν στις 9 Νοεμβρίου, με 8.613 περιστατικά κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 9.284 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.084.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 192 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.838 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Oι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.496 θάνατοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments