Κόσμος

Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορα για ανεμβολίαστους

Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορα για ανεμβολίαστους
Ακόμα κι αν διαθέτουν αρνητικό τεστ

Σε άμεση ισχύ μπαίνει η απαγόρευση εισόδου στη Φινλανδία για τους ξένους ταξιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ακόμα κι αν διαθέτουν αρνητικό τεστ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα της παραλλαγής Όμικρον.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ 48 ωρών

Όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 και μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εκπρόσωπος Τύπου των συνοριακών αρχών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στους ανεμβολίαστους πολίτες ξένων χωρών δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, εκτός και αν είναι κάτω των 16 ετών ή συμπεριλαμβάνονται σε έναν κατάλογο εξαιρέσεων (κάτοικοι Φινλανδίας, αναγκαίο εργατικό δυναμικό, διπλωμάτες κ.ά).

«Όποια κι αν είναι η προέλευση του ξένου πολίτη, όλοι πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ κάτω των 48 ωρών», εξήγησε στο AFP ο Τόμι Κιβεντζουούρι, ένας αξιωματούχος των συνοριοφυλάκων της Φινλανδίας.

Ερωτηθείς εάν στους ανεμβολίαστους ξένους που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις προβλεπόμενες από την κυβέρνηση εξαιρέσεις, οι αρμόδιες αρχές θα τους αρνούνται την είσοδο στη Φινλανδία, ο αξιωματούχος απάντησε: «Ναι».

Το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 16.00 ώρα Ελλάδας, αφορά επίσης τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εφαρμόζεται στα άτομα που γεννήθηκαν πριν από το 2005, έως τις 31 Δεκεμβρίου, κατόπιν στα άτομα που γεννήθηκαν πριν από το 2006.

Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και τις μεταφορές, για όσους συντρέχουν επιτακτικοί οικογενειακοί λόγοι, ή άτομα που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκονται επίσης μεταξύ των εξαιρέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments