Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Στο Μαξίμου δεν ήξεραν για την αύξηση κρουσμάτων;

Αλέξης Τσίπρας: Στο Μαξίμου δεν ήξεραν για την αύξηση κρουσμάτων;
Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως προτιμά να είναι ευχάριστη παρά ωφέλιμη στους πολίτες, με αφορμή την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα

Με μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως προτιμά να είναι ευχάριστη παρά ωφέλιμη στους πολίτες, με αφορμή την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα αφενός και αφετέρου την εκτίμηση για ρεκόρ στα σημερινά κρούσματα.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Αλματώδης η αύξηση των κρουσμάτων

Την εκτίμηση πως σήμερα και αύριο τα κρούσματα κορωνοϊού θα παρουσιάσουν αλματώδη αύξηση εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σήμερα, όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, θα είναι πάνω από 15.000.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτό συμβαίνει γιατί σταδιακά επικρατεί η μετάλλαξη Όμικρον, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη.

«Aυτή τη στιγμή επειδή επικρατεί η Όμικρον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην είμαστε σε πανικό για τους αριθμούς που θα δούμε. Σήμερα είμαστε άνω τω 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα περισσότερα από κάθε άλλη φορά σε πολλές χιλιάδες τεστ. Η Όμικρον έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αν και έχει πιο ήπια συμπτώματα».

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, ενώ η επιτροπή θα συνεδριάζει αν χρειαστεί και κάθε μέρα, ώστε να επανεξετάσει τα μέτρα.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να ελέγξεις τον κόσμο. Αν χρειαστεί, που είναι πιθανό, τα μέτρα θα έρθουν νωρίτερα. Το κρίσιμο για εμάς, όμως, που θέλουμε να ακούσουν οι πολίτες είναι ότι επειδή ο νέος κόσμος νοσεί, στο τραπέζι 1η Ιανουαρίου, σε περίπτωση που οι έφηβοι, τα παιδιά και οι ηλικίες ως 30-35 ετών που αισθάνονται πως έχουν εκτεθεί, να μην έρθουν σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Το ένα, λοιπόν, είναι να μεταφερθούν τα μέτρα αν χρειαστεί, πράγμα που θα μας πει η επιτροπή αύριο και δεύτερον να πείσουμε τον κόσμο να μην υπάρχει επαφή με άτομα που είναι στην τρίτη ηλικία. Μας ανησυχούν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Γι’ αυτό, όποιος αισθάνεται πως έχει κάποιο σύμπτωμα, ή ακόμα κι αν δεν έχει σύμπτωμα αλλά έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα να αποφύγει τις επαφές και να μην εκθέσει σε κίνδυνο, ειδικά τους ηλικιωμένους», είπε ο κ. Πλεύρης.

Όλα είναι ρευστά

Ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη περισσότερων μέτρων πιο άμεσα, καθώς θα εκτιμηθεί από τους ειδικούς τόσο η κατάσταση στη μετάδοση του ιού αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ασφυξία το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα ζήτημα που αναμένεται να πέσει στο τραπέζι των ειδικών, έχει να κάνει με τα σχολεία και το κατά πόσο είναι ασφαλές να ανοίξουν μετά τις γιορτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments