Ελλάδα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ταινία στην οποία έπαιζε πολλές γυμνές σκηνές

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ταινία στην οποία έπαιζε πολλές γυμνές σκηνές
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε με την σπουδαία πρωταγωνίστρια στην Ίο. Τι απέγινε.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε στην καριέρα της αξέχαστες ταινίες, όμως μία από αυτές ελάχιστοι την έχουν δει. Αντίθετα, πιο εύκολα μπορεί κανείς να βρει σπάνιες φωτογραφίες της μεγάλης σταρ ή να μάθει μυστικά που δεν τα ξέρουν και πολλοί.

Η Ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου επιχείρησε να κάνει και διεθνή καριέρα. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 1964 έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ξενόγλωσση ταινία, «Aliki my love». Πρωταγωνίστρια ήταν, φυσικά, η Βουγιουκλάκη.

Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα της ηθοποιού για διεθνή καριέρα και μάλλον η τελευταία, καθώς ακολούθησε η ταινία «το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», που γυρίστηκε και σε τουρκική εκδοχή, με τη φωνή της Αλίκης ντουμπλαρισμένη από Τουρκάλα ηθοποιό.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Απογοητεύτηκε από την αποδοχή

Η αποδοχή της ταινίας δεν ήταν αυτή που περίμενε η ηθοποιός, αλλά και ο Φιλοποίμην Φίνος, που δέχτηκε να τη γυρίσει για να μη χαλάσει χατίρι στην αγαπημένη του πρωταγωνίστρια. Στην Ελλάδα έκοψε λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64. Σήμερα το νούμερο είναι τεράστιο αλλά εκείνη την εποχή η Βουγιουκλάκη έκοβε περισσότερα εισιτήρια με σαφώς φθηνότερες ταινίες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς ο Φ. Φίνος ξόδεψε περίπου 9.000.000 δρχ. για την ταινία. Ωστόσο, με αυτό το ποσό θα μπορούσε να γυρίσει άλλες 8 ταινίες. Αν και η ταινία δεν αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία, οι πρεμιέρες σε Λονδίνο (10/6/1963) και Αθήνα (24/31964) ήταν λαμπρές και το όνομα της Αλίκης ακούστηκε αρκετά και εκτός συνόρων.

Το «Aliki my love» «συζητήθηκε» αρκετά εκείνη τη σεζόν, αλλά σύντομα ξεχάστηκε τελείως. Λέγεται πως ο ίδιος ο Φοιλοποίμην Φίνος, μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, επεδίωξε να την κρατήσει στην αφάνεια. Οι δημοσιογράφοι την ονόμασαν η «απαγορευμένη ταινία» της Αλίκης, επειδή είχε τολμηρές σκηνές. Αυτό, βέβαια, δεν φαίνεται εύκολα από το μισοκατεστραμμένο φιλμ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «απαγορευμένη ταινία»

Τολμηρή ήταν η αφίσα που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό για να διαφημιστεί η ταινία, η οποία δείχνει την Αλίκη να ποζάρει μισόγυμνη στον φωτογραφικό φακό.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποζάρει για το εξώφυλλο της ταινίας

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποζάρει για το εξώφυλλο της ταινίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments