Διεθνή

Ουκρανία: Εκτός νόμου δύο τηλεοπτικοί σταθμοί προσκείμενοι στη φιλορωσική αντιπολίτευση

Ουκρανία: Εκτός νόμου δύο τηλεοπτικοί σταθμοί προσκείμενοι στη φιλορωσική αντιπολίτευση
Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέταξε με εκτελεστικό διάταγμα το κλείσιμο δύο τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέταξε με εκτελεστικό διάταγμα το κλείσιμο δύο τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης. Η απόφαση που πάρθηκε είναι για τα κανάλια Ukrlive.tv και  Perviy Nezavisimiy. Η φιλορωσική παράταξη, Συνασπισμός της Αντιπολίτευσης, για τη Ζωή καταδίκασε την διαταγή του προέδρου, την οποία χαρακτήρισε πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου.

Ο βουλευτής, Νέστορ Σούφριτς, που είναι μέλος της παράταξης, φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ουκρανία. Δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και στα δικαστήρια κατά της απαράδεκτης απόφασης που πάρθηκε από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ουκρανία

Το μέτρο που επιβλήθηκε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει πενταετή ισχύ

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή το τρέχον διάστημα, απαγόρευσε τη λειτουργία άλλων τριών τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσε. Και αυτοί θεωρούνταν όργανα προπαγάνδας του Συνασπισμού, που έχει την πολιτική του βάση στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τον Αύγουστο, αποκλείστηκε η πρόσβαση στον ιστότοπο της αντιπολίτευσης strana.ua. Με άλλη επιβολή , ο πρόεδρος Ζελένσκι ανήγγειλε την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των «ψευδών πληροφοριών» που διασπείρει η Ρωσία.

Ουκρανία

Η σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη Μόσχα

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία προκάλεσε έντονη ανησυχία στη Δύση. Οι σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας καταστράφηκαν ολοσχερώς  το 2014, αφού η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που το Κίεβο αξιώνει να επιστραφεί.

Στον πόλεμο ο οποίος ξέσπασε λίγο καιρό αργότερα ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία έχουν σκοτωθεί περίπου  14.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments