Αθλητισμός

Γιάννης Φετφατζίδης: Σκόραρε δύο γκολ και χάρισε την νίκη στην Αλ Κορ

Γιάννης Φετφατζίδης: Σκόραρε δύο γκολ και χάρισε την νίκη στην Αλ Κορ
Γιάννης Φετφατζίδης: Ο Έλληνας διεθνής άσος κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ, δίνοντας την νίκη στην Αλ Κορ κόντρα στο Κατάρ.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης εδώ και λίγο καιρό αγωνίζεται στο Κατάρ με την ΑΛ Κορ. Στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Qatar SC ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο πρώην παίκτης του Άρη άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης με ωραίο πλασέ στην αντεπίθεση και “καθάρισε” το ματς με κεφαλιά, πριν μειώσει στο τελικό 2-1, η φιλοξενούμενη ομάδα.

Αυτή ήταν μάλιστα, η πρώτη νίκη της Αλ Κορ στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από 11 αγώνες και της επέτρεψε να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, καθώς έφθασε τους 7 βαθμούς έναντι 5 βαθμών της ουραγού Αλ Σαϊλίγια.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος στην Κατάρ Σταρς Λιγκ για την Αλ Κόρ. Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στην ομάδα Α.Σ. Σουρμένων, μια ερασιτεχνική ομάδα των νοτίων προαστίων των Αθηνών και στη συνεχεία προσχώρησε στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού. Την πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό την πραγματοποίησε στην εκτός έδρας νίκη εναντίον του Ατρόμητου Αθηνών στις 31 Οκτωβρίου 2009.

Η πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης στο πλαίσιο των ομίλων της διοργάνωσης 2009-10, όταν μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Λουσιάνο Γκαλέτι. Την επόμενη χρονιά στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στον εντός έδρας αγώνα με την Μπέσα σκόραρε το πρώτο «ευρωπαϊκό» του γκολ. Στις 23 Νοεμβρίου 2011 σκόραρε το πρώτο του και καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης γκολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2011-12) οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μαρσέιγ στο Σταντ Βελοντρόμ με σκορ 0-1.

Τζένοα

Το Σεπτέμβριο του 2013 μεταγράφηκε στην ιταλική Τζένοα έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 26 Μαρτίου 2014 σημείωσε το πρώτο του τέρμα στη Σέριε Α (2013-14), όταν στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του εναντίον της Λάτσιο διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τον Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έξι μήνες στην Κιέβο Βερόνα με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε μόλις τέσσερις εμφανίσεις.

Ολυμπιακός Πειραιώς

Την 1η Ιουνίου του 2018 επέστρεψε στον Ολυμπιακό υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στις 31 Ιανουαρίου του 2019 το συμβόλαιό του με την ομάδα λύθηκε και αποχώρησε ως ελεύθερος.

Άρης Θεσσαλονίκης

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2019 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Άρη μέχρι το τέλος της σεζόν.  Στις 4 Ιουλίου ανακοινώθηκε η επέκταση συνεργασίας με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Κατόπιν της ανανέωσης του συμβολαίου του , ο Γιάννης εξελίχθηκε σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας του Άρη , αφότου βοήθησε την ομάδα πολλάκις φορές δημιουργώντας και σκοράροντας αρκετά και κρίσιμα γκολ . Οι οπαδοί της ομάδας τρέφουν ιδιαίτερα συναισθήματα για τον ίδιο.

Διεθνής καριέρα

Ο Φετφατζίδης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ελλάδας στις 8 Οκτωβρίου 2010 στον αγώνα με τη Λετονία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2012. Συμμετείχε στην αποστολή της τελικής φάσης της διοργάνωσης, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Υπήρξε επίσης μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, αγωνιζόμενος δύο φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments