Focus

Τζέφρι Έπσταϊν: Τι συνέβαινε στο Lolita Express; – Η μαρτυρία του πιλότου

Τζέφρι Έπσταϊν: Τι συνέβαινε στο Lolita Express; – Η μαρτυρία του πιλότου
Ένα από τα καθήκοντα του πιλότου ήταν να μεταφέρει τον μεγιστάνα με το Boeing 727 που έγινε γνωστό στον Τύπο ως «Lolita Express» για το ρόλο του στη μεταφορά νεαρών γυναικών μεταξύ της Νέας Υόρκης και της κύριας κατοικίας του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα

Η Ghislaine Maxwell κρίθηκε ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη, μετά από μαρτυρίες που αποτέλεσαν κόλαφο για τη σελέμπριτι, μεταξύ αυτών κι ενός πρώην πιλότου του Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Lawrence Paul Visoski Jr, ο πιλότος του Έπσταϊν για περισσότερα από 25 χρόνια, ήταν το πρώτο άτομο που πήρε θέση στην αρχή της δίκης αυτόν τον μήνα, καταθέτοντας εκτελούσε πτήσεις μεταφέροντας τον νεκρό πλέον μεγιστάνα, «κάθε τέσσερις μέρες» περίπου από την πρόσληψή του στο 1991, καθώς και η κα Maxwell.

Η Βρετανίδα σοσιαλιτέ που κατηγορήθηκε για στρατολόγηση και προετοιμασία ανήλικων κοριτσιών για τη σεξουαλική ικανοποίηση του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου μεταξύ 1994 και 2004,  αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το αεροσκάφος

Ένα από τα καθήκοντα του πιλότου ήταν να μεταφέρει τον μεγιστάνα με το Boeing 727 που έγινε γνωστό στον Τύπο ως «Lolita Express» για το ρόλο του στη μεταφορά νεαρών γυναικών μεταξύ της Νέας Υόρκης και της κύριας κατοικίας του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου πολλές από τις σεξουαλικές επιθέσεις έλαβαν χώρα.

Ο Έπσταϊν είχε επίσης σπίτια στο Νέο Μεξικό και στο ιδιωτικό του νησί της Καραϊβικής, το Little Saint James και ήταν γνωστός για τα πάρτι με γνωστούς και διάσημους φίλους όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Κλίντον και ο διάσημος δικηγόρος Άλαν Ντερσοβίτζ.

Το αεροσκάφος, πήρε αυτή την ονομασία, από το γνωστό βιβλίο του Ναμπόκοφ Λολίτα του 1955, το οποίο περιγράφει τη σεξουαλική εμμονή ενός καθηγητή με τη 12χρονη θετή του κόρη.

Τα θύματα του Έπσταϊν ισχυρίστηκαν ότι το αεροσκάφος είχε μαλακά δάπεδα και ένα μεγάλο κρεβάτι, ώστε οι καλεσμένοι του να μπορούν να κάνουν σεξ με τα κορίτσια που είχε δελεάσει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο χρηματιστής  θεωρείται ότι πούλησε το αεροπλάνο κάποια στιγμή πριν από τη σύλληψή του στις 6 Ιουλίου 2019.

Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός σε κελί της φυλακής της Νέας Υόρκης ένα μήνα αργότερα, φαινομενικά είχε αυτοκτονήσει.

Φωτογραφίες αποδεικνύουν τις καταθέσεις

Η New York Post ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο ότι το αεροπλάνο του Έπσταϊν είχε αφεθεί να σαπίσει σε μια αποθήκη στο αεροδρόμιο Brunswick Golden Isles στη νοτιοανατολική Τζόρτζια, ενώ είχε «απεγγραφεί» από τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία του πτήση να πραγματοποιείται το 2015.

Η εφημερίδα πήρε επίσης συνέντευξη από τον Τζέιμς ΜακΚλόσκι, έναν σύμβουλο αεροπορίας που είχε πρόσφατα δει το αεροσκάφος για λογαριασμό μιας εταιρείας που αγοράζει παλιά αεροπλάνα για χρήση σε ταινίες του Χόλιγουντ.

«Όταν μπαίνεις μέσα στο αεροσκάφος, είναι παιδική χαρά. Όλα μοιάζουν να είναι ένα κρεβάτι. Αυτό ήταν κάπως ανατριχιαστικό», είπε.

«Δεν είναι σαν το αεροσκάφος να είναι στημένο για μια επαγγελματική συνάντηση – γιατί δεν είναι. Δεν υπάρχουν καρέκλες για να καθίσει κανείς, εκτός από τις ξαπλώστρες».

Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι η διακόσμησή του ήταν παραδόξως αντίθετη με τα σύγχρονα γούστα: «Μπαίνεις στο αεροπλάνο του Έπσταϊν και είναι διακοσμημένο από τη δεκαετία του 1970. Θέλω να πω, σχεδόν θα νόμιζες ότι ο Έλβις πέταξε πάνω σε αυτό το πράγμα επειδή είναι γεμάτο βελούδο και έντονα κόκκινα χρώματα».

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με σκοπό την πώληση του αεροσκάφους λίγο αργότερα επιβεβαίωσαν την παρουσία του queen-size κρεβατιού και αποκάλυψαν ότι το αεροπλάνο 29 θέσεων είχε πράγματι πολυτελές εσωτερικό με κόκκινες βελούδινες πολυθρόνες και καναπέδες στο σαλόνι, γραφεία από μαόνι ή τικ, καθρέφτες ντουλάπες, ιδιωτικό ντους, κουζίνα και τραπεζαρία.

Στοιχεία στη δίκη

Τον Σεπτέμβριο του 2020, τα ημερολόγια πτήσεων του Boeing και άλλων αεροσκαφών που χρησιμοποιούσε ο Έπσταϊν κατασχέθηκαν από την Ντενίζ Τζορτζ, γενική εισαγγελέα για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, προκαλώντας πυρετώδεις εικασίες σχετικά με το ποια διάσημα ονόματα θα μπορούσαν τελικά να αποκαλυφθούν ότι πέταξαν μαζί του.

Μιλώντας στο δικαστήριο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πιλότος είπε ότι μιλούσε συχνά με την κυρία Maxwell και αυτή του τηλεφωνούσε για να προγραμματίσει πτήσεις για λογαριασμό του Έπσταϊν.

Απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου, για την ακριβή φύση της σχέσης της με τον χρημαστιστή, ο πιλότος απάντησε ότι ήταν η δεύτερη ιεραρχικά στη διοίκηση του Έπσταϊν και ότι η σχέση τους φαινόταν «πιο προσωπική παρά επαγγελματική», αλλά πρόσθεσε: «Δεν θα τη χαρακτήριζα ρομαντική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments