Αθλητισμός

Τσάβι: Άστραψε και βρόντηξε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα

Τσάβι: Άστραψε και βρόντηξε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα
Τσάβι: Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα μίλησε για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μην αναβάλλει το ματς με την Μαγιόρκα.

Συναγερμός στην Μπαρτσελόνα, καθώς κάθε ώρα μαθαίνουμε και από ένα νέο  κρούσμα στην ομάδα. Η κατάσταση στο στρατόπεδο των «Μπλαουγκράνα» είναι τραγικά δύσκολη γιατί αύριο 2 Ιανουαρίου στις 22:00, είναι προγραμματισμένο το εκτός έδρας ματς με την Μαγιόρκα. Τσάβι

Η La Liga αποφάσισε να μην ακυρώσει την αυριανή αναμέτρηση, με τον Τσάβι να παίρνει ανοιχτά θέση για το ζήτημα, κράζοντας την διοργανώτρια αρχή για τη στάση της.

Τσάβι: «Έχουμε 18 απουσίες»

«Καλή χρονιά, εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να αναβληθεί το ματς με τη Μαγιόρκα, αυτό είναι πλήγμα στον ανταγωνισμό, δεν είναι δίκαιο. Θα έπρεπε να υπάρχει μια κοινή λογική, δεν έχει νόημα να παίζουμε αύριο. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Έχουμε 18 απουσίες», είπε οργισμένος  μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μπάρτσα στη συνέντευξη Τύπου.

Λίγα λόγια για εκείνον

Ο Τσαβιέρ Ερνάντεθ ι Κρέους ή Τσάβι (Xavier Hernández Creus, γεννήθηκε 25 Ιανουαρίου 1980) είναι Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής, γεννημένος στην Τεράσα (Καταλονία) και νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση του όλων των εποχών.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία και τις ομάδες νέων της Μπαρτσελόνα και γρήγορα προωθήθηκε και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα έχοντας σημαντικά προσόντα για τον έλεγχο και την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Με το σύλλογο της Βαρκελώνης έχει κατακτήσει οκτώ φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, τρία Κύπελλα Ισπανίας, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Τσάβι

Το 2009, ήταν 3ος στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα και 3ος καλύτερος παίκτης της χρονιάς από την ΦΙΦΑ και κατάφερε με την Μπαρτσελόνα να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτώντας: Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Τσάβι είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και αυτός που είχε τους περισσότερους τίτλους με την καταλανική ομάδα (31 τίτλοι) μέχρι που ξεπεράστηκε αργότερα από τους Ινιέστα και Μέσι. Μετράει 70 γκολ και 150 ασίστ σε δεκατέσσερεις σεζόν με τους “μπλαουγκράνα”. Είχε επίσης το ρεκόρ συμμετοχών σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, 151 συμμετοχές από τον Ιούνιο του 2015, όλες με τη Μπαρτσελόνα. Με 173 αγώνες στο σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων είναι στην πέμπτη θέση όλων των εποχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments