Ελλάδα

Μόσιαλος: Κανένας λόγος πανικού για τη florona – Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης

Μόσιαλος: Κανένας λόγος πανικού για τη florona – Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης
Καθησυχαστικός ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος για τον συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού, τονίζοντας τη σημασία και του εμβολίου για τη γρίπη

Ο νέος συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού, γνωστός πλέον ως «florona» που έχει κάνει την εμφάνισή του, έχει προκαλέσει ανησυχία όπως είναι αναμενόμενο. Ωστόσο ο καθηγητής Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολίου.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος:

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός «νέου» ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορονοϊό.

Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Η ανάρτησή του

Ποια είναι η Flurona

Συνδυασμός δύο ιών

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στο Ισραήλ. Το όνομά της Florona, προκύπτει από τον συνδυασμός των λέξεων influenza – γρίπη – και corona – κορωνοϊός. Πρόκειται, για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορωνοϊου και το στέλεχος της γρίπης σε μια διπλή και ταυτόχρονη «επίθεση». Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι άλλοι ασθενείς μπορεί να είχαν «Florona» αλλά δεν είχαν διαγνωστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments