Διεθνή

Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν – Τι συζήτησαν

Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν – Τι συζήτησαν
Τι συζήτησαν Πούτιν - Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία

Μία από τις πιο περιεκτικές ανακοινώσεις του Κρεμλίνου για τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ρώσου προέδρου, αμέσως μετά το πέρας της συνομιλίας τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι δυο πρόεδροι, αφού αντάλλαξαν συγχαρητήρια για το νέο έτος, συνόψισαν τα κύρια αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν περαιτέρω την αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Επίσης, θίχτηκαν διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ρωσικών προτάσεων για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας, την κατάσταση στον Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και τα ζητήματα της Συρίας και της Λιβύης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσωπικές τους επαφές». (σ.σ. Όπως θα παρατηρήσετε αλλιώς γράφει η ρωσική πλευρά την Τουρκία, κι αλλιώς ο επίσημος λογαριασμός της τουρκικής προεδρίας)

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Και η τουρκική ανακοίνωση

Η Τουρκική Προεδρία με ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σημειώνει για τη τηλεφωνικής επικοινωνία: «Ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της κλήσης συζητήθηκαν τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Εξετάστηκαν οι διεθνείς εξελίξεις και τα περιφερειακά θέματα, ιδίως ο Καύκασος, η Συρία και η Λιβύη. Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας σε όλους τους τομείς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments