Διεθνή

Ανταρκτική: Ξέσπασμα κορωνοϊού στον πολικό σταθμό

Ανταρκτική: Ξέσπασμα κορωνοϊού στον πολικό σταθμό
Ανταρκτική: Βρέθηκαν κρούσματα παρότι είναι εμβολιασμένοι και έχουν μπλοκάρει τις νέες αφίξεις μέχρι νεωτέρας.

Ένας βελγικός επιστημονικός σταθμός στην Ανταρκτική καλείται να αντιμετωπίσει κρούσμα κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εκεί είναι πλήρως εμβολιασμένοι και βρίσκονται σε μια από τις πιο απομονωμένες/ απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ανταρκτική

16 από τους 25 εργαζόμενους νοσούν

Από τις 14 Δεκεμβρίου τουλάχιστον 16 από τους 25 εργαζόμενους στον Πολικό Σταθμό Πριγκίπισσα Ελισάβετ νοσούν από τον ιό. Μέχρι τώρα τον περνάνε χωρίς συμπτώματα, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους.

«Η κατάσταση δεν είναι δραματική», αποκάλυψε  ο Τζόζεφ Τσικ, project manager για το International Polar Foundation, στο BBC. «Αν και είναι δύσκολο το να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού που κόλλησαν τον ιό, δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τη δουλειά μας στο σταθμό συνολικά», πρόσθεσε ο Τσικ.

«Σε όλους τους ενοίκους του σταθμού δόθηκε η ευκαιρία να φύγουν με πτήση που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου. Ωστόσο εξέφρασαν την επιθυμία να μείνουν και να συνεχίσουν τη δουλειά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ανταρκτική

Οι νέες αφίξεις έχουν μπλοκαριστεί

Τα δυσάρεστα  νέα ανακοίνωσε πρώτη η βελγική Le Soir. Το πρώτο θετικό τεστ κατεγράφη στις 14 Δεκεμβρίου μεταξύ μιας ομάδας που είχε φτάσει εκεί επτά ημέρες νωρίτερα. Εκείνοι και άλλοι που βρέθηκαν θετικοί τέθηκαν σε καραντίνα, μα ο ιός συνέχισε να κυκλοφορεί.

Το προσωπικό που καταφθάνει στον σταθμό πρέπει να είναι εμβολιασμένο και να έχει κάνει τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Υπάρχουν δύο γιατροί για έκτακτα περιστατικά στον σταθμό και οι νέες αφίξεις έχουν μπλοκαριστεί μέχρι να εξαφανιστεί ο ιός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητικός σταθμός στην Ανταρκτική δέχεται την «επίσκεψη» του κορωνοϊού. Πέρυσι είχαν μολυνθεί μέλη του χιλιανού στρατιωτικού προσωπικού στον ερευνητικό σταθμό Μπερνάρντο Ο′ Χίγκινς, αφού ναύτες σε πλοίο ανεφοδιασμού βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments