Αθλητισμός

Εμπαπέ: Πρόταση μαμούθ της Ρεάλ στην Παρί

Εμπαπέ: Πρόταση μαμούθ της Ρεάλ στην Παρί
Εμπαπέ: Νέο επεισόδιο στην υπόθεση της μεταγραφής του Γάλλου στην Βασίλισσα, όπου η τελευταία έκανε μία πολύ συμφέρουσα πρόταση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επανήλθε με νέα πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του Εμπαπέ. Η Βασίλισσα έχει βάλει στο στόχαστρο, τόσο τον Εμπαπέ, όσο και τον Χάαλαντ. Ως προς τις διαπραγματεύσεις για τον Γάλλο είχε γραφτεί πως είχε εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις, όμως επανήλθε δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ιταλός ατζέντης Τζιοβάνι Μπραντσίνι, η Βασίλισσα έχει καταθέσει πρόταση ύψους 50 εκατ. ευρώ στην Παρί, για να τον αποκτήσει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και οι δύο ομάδες ήδη έχουν κάνει συζητήσεις. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Δε γνωρίζω εάν θα έχει αποτέλεσμα αυτή η πρόταση και γενικότερα το πώς θα τελειώσει, αλλά υποθέτω ότι η κίνηση αυτή του Φλορεντίνο Πέρεθ έχει το σκοπό της».

Λίγα λόγια για τον Εμπαπέ

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1998 στο Μποντί, ο Εμπαπέ προέρχεται από οικογένεια αθλητών: ο πατέρας του, Ουιλφρίντ, καμερουνέζικης καταγωγής, εργάζεται ως παιδαγωγός στη ποδοσφαιρική ομάδα του Μποντί, ενώ η μητέρα του, αλγερινής (καβυλικής) καταγωγής, πραγματοποίησε επαγγελματικού επιπέδου καριέρα ως αθλήτρια του χάντμπολ. Ο Ζιρές Κεμπό-Εκοκό, θετός αδερφός του, είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σταντ Ρενναί.

Έχοντας ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΑΣ Μποντί, εντάχθηκε στο ΑΝΦ Κλαιρφοντέν, πέρασε μέρος των σχολικών του χρόνων φοιτώντας στο Κολλέγιο Κατρίν ντε Βιβόν του Ραμπουγιέ, προτού ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ΑΣ Μονακό το 2013.

Στις 31 Αυγούστου 2017 ο Εμπαπέ αποκτήθηκε από τη Παρί Σεν Ζερμέν με τη μορφή δανεισμού και με δυνατότητα αγοράς στο τέλος της σεζόν. Το ποσό της μεταγραφής εκτιμήθηκε στα 180 εκατομμύρια ευρώ (145 εκατομμύρια και άλλα 35 εκατομμύρια σε μπόνους). Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή εφήβου και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, πάλι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 20 Δεκεμβρίου ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τα 20 γκολ, ρεκόρ το οποίο έσπασε αργότερα την ίδια σαιζόν ο Χάαλαντ. Στις 10 Μαρτίου 2021 έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 25 γκολ στην ίδια διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments