Ελλάδα

Λάρισα: Νέες απάτες με email από δήθεν τράπεζες

Λάρισα: Νέες απάτες με email από δήθεν τράπεζες
Λάρισα: Η αστυνομία ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους σε ανθρώπους δεν γνωρίζουν.

Η μια καταγγελία  μετά την άλλη έρχονται στο φως για υποθέσεις εξαπάτησεις  στη Λάρισα τις τελευταίες μέρες, με πολίτες να λαμβάνουν παραπλανητικά emails που υποτίθεται είναι οδηγίες από κάποια τράπεζα. Πρόκειται για μια προσπάθεια ψαρέματος για υποκλοπή στοιχείων από επίδοξους  απατεώνες καθώς ο στόχος τους είναι να αρπάξουν οικονομίες των πολιτών. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη Δράμα τις ημέρες των εορτών. Λάρισα

Λάρισα: Με ποιο τρόπο εξαπατούν τους πολίτες

Σ’ αυτό που στοχεύουν είναι στο ότι θα καταφέρουν να ξεγελάσουν κάποιον που δεν έχει τόσο καλή σχέση με την τεχνολογία κυρίως τους ηλικιωμένους ή να ξεγελάσουν κάποιον που μπορεί να έχει λειψές γνώσεις στο κομμάτι της τραπεζικής κάρτας. Όπως και να είναι θέλει μεγάλη προσοχή καθώς οι υποκλοπές δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα.

Το ευχάριστο της υπόθεσης  είναι πως σε μεγάλο ποσοστό τέτοιου είδους mail μεταφέρονται αυτόματα στην κατηγορία των ανεπιθύμητων αλλά κάποιες φορές καταφέρουν και «ξεφεύγουν» με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στα εισερχόμενα.

Η αστυνομία ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους με αυτόν τον τρόπο καθώς έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά σε όλη την επικράτεια.  Οι τράπεζες από την πλευρά τους και αυτές ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες πώς να αποφεύγουν τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Λάρισα

Λάρισα: Τι συμβουλεύουν οι τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το larissanet.gr, οι επίδοξοι απατεώνες στέλνουν μαζικά e-mails σε τυχαία e-mail accounts ανυποψίαστων παραληπτών, όπου είτε δελεάζοντας τους, είτε προσπαθώντας να τους πείσουν ότι είναι αναγκαίο, τους καλούν να επιλέξουν (να κάνουν κλικ σε) ένα σύνδεσμο (link) που υπάρχει στο e-mail.

Ο σύνδεσμος αυτός οδηγεί σε ιστοσελίδες που έχουν φτιάξει οι χάκερς απατεώνες  και οι οποίες μοιάζουν με τις πραγματικές ιστοσελίδες των τραπεζών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες, ώστε να πληκτρολογήσουν εκεί προσωπικά τους στοιχεία και να μεταφέρουν τα χρηματά σας στους δικούς τους λογαριασμούς.  Προσθέτουν επίσης ότι μπορούν οι πολίτες να προστατεύονται αποφεύγοντας να ανοίγουν e-mails από άγνωστους σε αυτούς αποστολείς και φυσικά μη δίνοντας τους κωδικούς τους και τα προσωπικά στοιχεία σε sites που δεν γνωρίζουν σε ποιον οργανισμό ανήκουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments