Ελλάδα

Οι σοροί γυναίκας και παιδιού σε 2 παραλίες στη Νάξο – Πρόσφυγες του ναυαγίου της Φολεγάνδρου

Οι σοροί γυναίκας και παιδιού σε 2 παραλίες στη Νάξο – Πρόσφυγες του ναυαγίου της Φολεγάνδρου
Σε δύο διαφορετικές παραλίες της Νάξου οι σοροί μίας γυναίκας και ενός παιδιού, από το πρόσφατο ναυάγιο δουλεμπορικού στις Κυκλάδες

Οι σοροί δύο ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός παιδιού σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές παραλίες της Νάξου. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως πιθανότατα ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Φολεγάνδρου. Ένα πολύνεκρο ναυάγιο με αρκετούς ακόμα αγνοούμενους.

Ανήμερα των Θεοφανείων σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Νάξου, καθώς οι σοροί δυο ανθρώπων εντοπίστηκαν σε δυο διαφορετικές παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, που δημοσίευσε την ακόλουθη φωτογραφία, αυτήν την ώρα έχουν κληθεί η Αστυνομία και το Λιμενικό στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σοροί ανήκουν σε μια γυναίκα και ένα παιδί, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα στην παραλία Πυργάκι και την παραλία Αγιασσό. 

Στα σημεία έσπευσαν η Αστυνομία και το Λιμενικό και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν στο δουλεμπορικό, το οποίο ναυάγησε στις 22 Δεκεμβρίου ανοιχτά της Φολέγανδρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για πρόσφυγες που επέβαιναν στο δουλεμπορικό το οποίο ναυάγησε στις 22 Δεκεμβρίου ανοιχτά της Φολέγανδρου. Φολέγανδρος: Τρεις οι νεκροί στο ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ένα πολύνεκρο ναυάγιο στις Κυκλάδες που λύγισε και τους πιο σκληρούς

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των επιβαινόντων στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση διασωθέντα επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος, στο οποίο αρχικά εκδηλώθηκε μηχανική βλάβη και στη συνέχεια εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Στις έρευνες μετείχαν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας,  αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και οκτώ παραπλέοντα πλοία, όπως  και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Μόνο δύο από τους 12 διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μη διέθετε καν, σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments