Ελλάδα

Φολέγανδρος: Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους στο ναυάγιο

Φολέγανδρος: Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους στο ναυάγιο
Φολέγανδρος: Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 μετανάστες

Ένας νεκρός και φόβοι για δεκάδες αγννούμενους είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τη νύχτα ανοιχτά της Φολεγάνδρου, στα νότια του νησιού.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλας, έως τώρα έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (επτά άνδρες, τέσσερις έφηβοι και μία γυναίκα) που περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού σώματος και βρίσκονταν σε μικρή βοηθητική λέμβο, ενώ έχει εντοπιστεί και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.

Όπως είπε, οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Σαντορίνης ενώ κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα άτομα βυθίστηκε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, ενώ σε ερώτηση αν το σκάφος που βυθίστηκε μπορεί να εντοπιστεί,  ο κ.Κοκκάλας τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς στη θαλάσσια περιοχή τα βάθη είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θέλουμε είπε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθούν αγνοούμενοι.

Στην επιχείρηση νότια της Φολεγάνδρου, συμμετέχουν όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments