Ελλάδα

Φολέγανδρος: Τρεις οι νεκροί στο ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Φολέγανδρος: Τρεις οι νεκροί στο ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες
Φολέγανδρος: Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει περισυλλέξει ως τώρα 12 διασωθέντες

Τις σορούς δύο ανδρών περισυνέλεξε νωρίτερα πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολεγάνδρου, έπειτα από το ναυάγιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες. Το πρωί είχε ανασυρθεί άλλη μία σορός. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει περισυλλέξει ως τώρα 12 διασωθέντες, έντεκα άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε μικρή φουσκωτή λέμβο. Μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη, όπου νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Μόνο δύο από τους 12 διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μη διέθετε σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των επιβαινόντων στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση διασωθέντα επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος, στο οποίο αρχικά εκδηλώθηκε μηχανική βλάβη και στη συνέχεια εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Στις έρευνες μετέχουν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας,  αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, οκτώ παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments