Διεθνή

Αυστρία: Αυστηρότερα μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων – Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους

Αυστρία: Αυστηρότερα μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων – Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους
Αυστηροποιεί τα μέτρα η Αυστρία σε μία προσπάθεια περιορισμού της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων

Καραντίνα διάρκειας πέντε ημερών με αρνητικό PCR τεστ, υποχρεωτική χρήση μάσκας KN95 και σε εξωτερικούς χώρους και μέτρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας νευραλγικών τομέων αποφάσισε την Πέμπτη, η Επιτροπή διαχείρισης της πανδημίας στην Αυστρία, ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε την αυστηροποίηση των κανονισμών, καθώς οι ειδικοί αναμένουν διπλασιασμό του αριθμού των κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8.853 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσουν τις 15.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, θα μπορεί κανείς να τερματίσει την καραντίνα μετά την πέμπτη ημέρα με αρνητικό διαγνωστικό τεστ, ενώ τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον είτε έχουν εμβολιαστεί και με την ενισχυτική δόση, είτε τόσο εκείνοι όσο και το κρούσμα φορούσαν μάσκα KN95.

Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του κράτους θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με καθημερινά τεστ και χρήση μάσκας KN95.

Η χρήση μάσκας αυτού του τύπου θα είναι στο εξής υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, εάν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο μέτρων.

Η κυβέρνηση καλεί ακόμη τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό:

«Γνωρίζουμε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν», προειδοποίησε ο κ. Στρίντιγκερ.

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο πάσο», από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύει για έξι μήνες με τον πρωτογενή εμβολιασμό και για εννέα μήνες με την ενισχυτική δόση.

«Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας εναντίον του ιού. Όσο καλύτερα το χρησιμοποιήσουμε, τόσο καλύτερα θα είμαστε προστατευμένοι και τόσο καλύτερα θα μπορούμε να προστατεύσουμε εκείνους οι οποίοι θα νοσήσουν βαρύτερα», τόνισε ο υποστράτηγος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments