Ελλάδα

Σκοτεινή θάλασσα: Η νέα σειρά του Mega που συναρπάζει [vid]

Σκοτεινή θάλασσα: Η νέα σειρά του Mega που συναρπάζει [vid]
Σκοτεινή θάλασσα: Καθηλωτική η νέα σειρά του Mega. Μία ιστορία μυστηρίου, που διαδραματίζεται στο Μεσολόγγι.

Η μυθοπλασία στην τηλεόραση παρουσιάζει άνθηση τις τελευταίες σεζόν. Tο Mega ειδικότερα μας έχει συνηθίσει ανέκαθεν στις καλές τηλεοπτικές παραγωγές.

Νέο εγχείρημα του καναλιού μετά τον Σιωπηλό Δρόμο και το Κομάντα και Δράκοι, που φιλοδοξεί να μπει στο πάνθεον των τηλεοπτικών σειρών, είναι η Σκοτεινή Θάλασσα, της οποίας το σενάριο υπογράφουν οι Ζαχαρίας Μαυροειδής, Σπύρος Κρίμπαλης και Κωστής Σαμαράς, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς μυστηρίου, που υπόσχεται να μας μαγέψει.

Μια ιστορία μυστηρίου στο Μεσολόγγι

Η ιστορία μας μεταφέρει στο Μεσολόγγι που έχει συγκλονιστεί από μία υπόθεση εξαφάνισης και πιθανού θανάτου μίας νεαρής κοπέλας, της Άννας.

Ο Χρήστος Δελλής (Γιώργος Παπαγεωργίου), ένας χημικός με διεθνή καριέρα και το κεντρικό πρόσωπο της σειράς, κατηγορείται πως τη σκότωσε και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του με τη ρετσινιά του φονιά. Δύο χρόνια μετά επιστρέφει πίσω για να αποχαιρετήσει τον πατέρα του, Μιχάλη (Άρης Λεμπεσόπουλος) που-κατά τα φαινόμενα-πέθανε από ατύχημα.

Σύντομα ο Χρήστος θα αντιληφθεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στις πεποιθήσεις του κόσμου-ακόμα και της οικογένειας του-για εκείνον. (Σχεδόν) οι πάντες τον θεωρούν δολοφόνο. Το κλίμα που αντικρίζει στην πολυμελή οικογένεια του είναι εχθρικό. Η μητέρα του, Ξένια (Θέμις Μπαζάκα), προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο τι πιστεύει και στην αγάπη της για τον ίδιο της τον γιο, την ώρα που η άποψη του αδερφού του, Ηρακλή (Μιχάλης Συριόπουλος), είναι ξεκάθαρη. Σκοτεινή Θάλασσα: To Twitter υποκλίθηκε στη νέα σειρά του MEGA | Reader

Είναι πράγματι ο Χρήστος ο δολοφόνος της Άννας;

Ενώ λοιπόν θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Χρήστος έχει σκοτώσει την Άννα, ο ίδιος δεν φαίνεται καν να γνωρίζει εάν πράγματι, το έχει κάνει ή όχι, Είναι ένας ευέξαπτος, με συχνά ξεσπάσματα άνθρωπος-θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς διπολικό. Το κλίμα, ξεκάθαρα, δεν τον σηκώνει στο Μεσολόγγι.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της Άννας και κυρίως η μητέρα της, Όλγα (Ταμίλα Κουλίεβα), βλέπουν τον εφιάλτη του “χαμού” της Άννας τους να ζωντανεύει ξανά με τον ερχομό του Χρήστου. Βέβαια, δεν εκφράζουν όλα τα μέλη της οικογένειας με τον ίδια τρόπο τη θλίψη τους, με τρανό παράδειγμα τον πατέρα, Σάββα (Γιάννης Τσορτέκης).

Η υπόθεση της Άννας ζητάει απαντήσεις, παρόλο που όλοι θεωρούν πως τις ξέρουν, το ίδιο χρίζει και ο χαμός του Μιχάλη Δελλή. Ο Χρήστος γνωρίζει καλά πως είναι αναπόφευκτο αυτό που θα ακολουθήσει.

Δείτε το Τρέιλερ: 

Οι παραγωγοί έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάλληλη ατμόσφαιρα μυστηρίου και κινδύνου που “πλανάται” συνεχώς.

Το σενάριο παρουσιάζει μεγάλο  ενδιαφέρον. ‘Έχουμε να κάνουμε με υπόθεση μυστηρίου. Οι ερμηνείες του ευρύτερου cast, που δίνει την κατάλληλη ώθηση στην ιστορία ώστε να πετύχει, κάνουν επίσης τη διαφορά.

Στους ρόλους των δύο μανάδων, δύο ηθοποιοί, με ονόματα εγγύηση: Ταμίλα Κουλίεβα – Θέμις Μπαζάκα, που μας χαρίζουν ήδη δύο συνταρακτικές ερμηνείες.

Το τραγούδι της σειράς από τον Παύλο Παυλίδη και γενικότερα το μουσικό θέμα είναι εξαιρετικά δυνατό, από εκείνα που σου καρφώνονται  στο μυαλό.

Από την άλλη, ένα αρνητικό που παρατήρησα ήταν η αρκετά υψηλή ένταση της μουσικής, που σε αρκετά σημεία υπερκάλυπτε τον ήχο των διαλόγων

Η Σκοτεινή Θάλασσα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments