Διεθνή

Νότια Κορέα: Η αραιή τριχοφυΐα των ανδρών είναι πολιτικό ζήτημα

Νότια Κορέα: Η αραιή τριχοφυΐα των ανδρών είναι πολιτικό ζήτημα
Νότια Κορέα: «Και μαλλιά θα αποκτήσετε!» - Πολιτικό ζήτημα η αραιή τριχοφυΐα

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νότιας Κορέας Lee Jae-Μyung δεν είναι φαλακρός. Όμως απολαμβάνει την υποστήριξη πολλών φαλακρών ψηφοφόρων καθώς έχει ταχθεί υπέρ για κρατικών πληρωμές για θεραπείες τριχόπτωσης.

Δεδομένου ότι η πρότασή του αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τριχόπτωση έχει αναδειχθεί σε ένα καυτό θέμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου στη Νότια Κορέα, όπου οι προηγούμενες εκλογές επικεντρώθηκαν γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τα σκάνδαλα και τα οικονομικά προβλήματα.

Οι διαδικτυακές κοινότητες για φαλακρούς κατακλύζονται από μηνύματα που υποστηρίζουν την πρότασή του. Υπάρχει επίσης έντονη κριτική ότι είναι απλώς μια προεκλογική δέσμευση με γνώμονα τον λαϊκισμό του Λι, του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να κερδίσει ψήφους.

Τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν: «Jae-Μyung αδερφέ. Σ’αγαπώ. Θα σε εμφυτεύσω στο Μπλε Σπίτι» (σ.σ. το Προεδρικό Μέγαρο)  και «Εξοχότατε, κύριε Πρόεδρε! Δίνεις ελπίδα σε φαλακρούς ανθρώπους για πρώτη φορά στην Κορέα».

Έχει πρόγραμμα…

Ο Lee είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι οι θεραπείες για την αναγέννηση των μαλλιών πρέπει να καλύπτονται από το εθνικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

«Παρακαλώ, ενημερώστε μας τι ήταν άβολο για εσάς σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης και τι πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις πολιτικές», έγραψε ο Lee στο Facebook. «Θα παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη θεραπεία της τριχόπτωσης».

Ο Lee, ένας ειλικρινής φιλελεύθερος, προηγείται στις δημοσκοπήσεις.  Ορισμένοι εκ των επικριτών του τον έχουν χαρακτηρίσει επικίνδυνο λαϊκιστή.

«(Η ιδέα του Lee) μπορεί να φαίνεται απαραίτητο βήμα για πολλούς ανθρώπους που ανησυχούν για την τριχόπτωση, αλλά δεν είναι παρά σοβαρός λαϊκισμός, δεδομένου ότι θα επιδεινώσει την οικονομική σταθερότητα του κρατικού ασφαλιστικού προγράμματος», ανέφερε η συντηρητική εφημερίδα Munhwa Ilbo.

Επί του παρόντος, η απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με τη γήρανση και τους κληρονομικούς παράγοντες δεν καλύπτεται από το κρατικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Οι θεραπείες τριχόπτωσης υποστηρίζονται μόνο εάν η απώλεια προκαλείται από ορισμένες ασθένειες.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ένας στους πέντε Νοτιοκορεάτες υποφέρει από τριχόπτωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments