Διεθνή

Μιλιέτ: Ο Νίκος Δένδιας επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός

Μιλιέτ: Ο Νίκος Δένδιας επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός
Προβοκατόρικο δημοσίευμα από την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ

Άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Οζάι Σεντίρ, για να στηρίξει το ρεπορτάζ του, επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο όπως λέει: “αναφέρεται λεπτομερώς στις δράσεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σε αντίθεση με αυτές του πρωθυπουργού, για τις οποίες αφιερώνει μερικά μόνο άρθρα”.

Την ώρα που η Τουρκία δοκιμάζεται από την οικονομική και νομισματική κρίση, οι τουρκικές εφημερίδες εξακολουθούν να φιλοξενούν ευφάνταστα σενάρια αυτή τη φορά για το μέλλον του Έλληνα υπουργού:

«Σε δημοσκοπήσεις, ο Δένδιας εκλέγεται κάθε φορά ως ο πιο επιτυχημένος υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Είδαμε τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, που βάσισε την εκλογή του σε μια αντι-τουρκική ρητορική και εξαφανίστηκε. Τώρα στην Ελλάδα παρακολουθούμε τις προσπάθειες του ΥΠΕΞ Δένδια να γίνει πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας αντι-τουρκική ρητορική», αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος.

Με το ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος επιχειρεί να δημιουργήσει ζήτημα στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, με θεωρίες για τις πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Δένδια, αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική στον Τούρκο πρόεδρο για τους χειρισμούς του στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική… Το τουρκικό καθεστώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις διπλωματικές αποτυχίες της Τουρκίας και να αποσιωπήσει την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments