Διεθνή

Τανζανία: Τέσσερις νεκροθάφτες σκοτώθηκαν από κεραυνό ενώ έσκαβαν τάφο

Τανζανία: Τέσσερις νεκροθάφτες σκοτώθηκαν από κεραυνό ενώ έσκαβαν τάφο
Σκοτώθηκαν ενώ έσκαβαν τον τάφο συγγενικού προσώπου τους

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις άνθρωποι, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό στην Τανζανία.

Οι τέσσερις άνδρες ήταν νεκροθάφτες οι οποίοι την Κυριακή έσκαβαν έναν τάφο για να θάψουν συγγενή τους, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό στην περιοχή Μπέγια της νότιας Τανζανίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε από τον κεραυνό, το απόγευμα της Κυριακής.

Την προηγούμενη εβδομάδα πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από χτύπημα κεραυνού στην περιοχή Κιγκόμα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο Τζέιμς Μανιάμα, διοικητής της αστυνομίας στην Κιγκόμα, ανέφερε πως τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Κιμπούγε, γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Εκτός από τα τέσσερα παιδιά, έχασε τη ζωή της μία γυναίκα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό από το χτύπημα κεραυνού

Το κυκλοφορικό, το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα είναι εκείνα που πλήττονται συνηθέστερα όταν ένα άτομο έχει χτυπηθεί από κεραυνό:

Κυκλοφορικό σύστημα:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πλειοψηφία των θανάτων από απευθείας χτύπημα κεραυνού οφείλονται σε καρδιακή ανακοπή.

Αναπνευστικό σύστημα:

Η μεγαλύτερη απειλή για το αναπνευστικό σύστημα είναι η παράλυσή του. Τότε, η τεχνητή αναπνοή είναι απαραίτητη, ώστε το θύμα να μην πεθάνει από την έλλειψη οξυγόνου.

Νευρικό σύστημα:

Όταν το κεντρικό νευρικό σύστημα επηρεάζεται, ένας αριθμός από ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συμβούν, όπως αμνησία, προσωρινή παράλυση, διαταραχή αντανακλαστικών, κενά μνήμης, αυξημένο άγχος και κατάθλιψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments