Διεθνή

Τζόκοβιτς: Κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του

Τζόκοβιτς: Κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του
Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας κέρδισε την δίκη με αποτέλεσμα να παραμένει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ αποφασίστηκε η αναβολή της εξέτασης της έφεσης που κατέθεσε ο τενίστας.

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Βέβαια, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν ο τενίστας θα λάβει μέρος στο Australia Open. Εγινε διακανονισμός κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Τι διέταξε ο δικαστής

Ο δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να τον απελευθερώσει από την κράτηση και να αποκαταστήσει τη βίζα που είχε ακυρώσει επειδή ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί για τον Covid -19. Η απόφαση, η οποία εγκρίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε αεροδρόμιο κατά την άφιξη σε πτήση από το Ντουμπάι.

Νωρίτερα, ο δικαστής Άντονι Κέλι στη Μελβούρνη, σε μια παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων εκ μέρους των διαδίκων, στην αρχή της διαδικασίας όπου εξετάστηκε η έφεση την οποίαν είχε ασκήσει ο Τζόκοβιτς κατά της ακύρωσης της βίζας του από τις αυστραλιανές αρχές ανέφερε με έμφαση: «Το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;» εννοώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως είπε ο δικαστής Κέλι «εδώ έχουμε έναν καθηγητή και έναν ιατρό περιωπής οι οποίοι συνέταξαν και έθεσαν υπόψιν του αιτουμένου την είσοδο στην Αυστραλία βάσει μιας ιατρικής εξαίρεσης. Τώρα, κατόπιν αυτής της ιατρικής εξαιρέσεως και του σκεπτικού με το οποίο χορηγήθηκε, δόθηκε επιπλέον εξαίρεση από ένα συμβούλιο ανεξάρτητων ειδικών που συνέστησε η Κυβέρνηση της Πολιτείας Βικτόρια. Και αυτό το έγγραφο είχε στα χέρια του ο διενεργήσας τον έλεγχο. Οπότε, το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;».

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν της λεπτομερούς παρουσίασης των θέσεων κάθε πλευράς, πιστοποιήθηκε από μαρτυρία αξιωματικού της υπηρεσίας μετανάστευσης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προκάλεσε επεισόδιο στο αεροδρόμιο, όταν ενημερώθηκε πως η βίζα του ακυρώνεται.

Θα ασκηθεί έφεση;

Σύμφωνα με τον Guardian πάντως, η απόφαση αυτή δεν κάνει τον Σέρβο να πανηγυρίζει κι αυτό γιατί η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση απελάσοντας τον Τζόκοβιτς αν το κρίνει απαραίτητο.

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, με τον Τζόκοβιτς να κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

Σε ξενοδοχείο μεταναστών ο Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και η σημερινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι τότε, ο Σέρβος θα παραμείνει σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες, στο Park Hotel του Κάρλτον, καθώς οι δικηγόροι του εξασφάλισαν μια προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις αρχές να προχωρήσουν στην απέλασή του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν έχει προγραμματιστεί μια «πιο ουσιαστική ακρόαση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments